Connect with us

Evropa

ANGELA MERKEL: Gašenje Trampovog naloga na Tviteru je problematično

Published

on

Angela Merkel. Foto: Rojters

Njemačka kancelarka Angela Merkel smatra da su zabrane koje su Tviter i druge društvene mreže uvele američkom predsjedniku Donaldu Trampu problematične.

Kako navodi Merkelova, sloboda govora i mišljenja su ljudska prava od najvećeg značaja.

“Ovo pravo može se ograničiti , ali samo u skladu sa zakonom i u okvirima koji definišu zakonodavci, a ne odlukama menadžmenta društvenih mreža.

Iz tog ugla, kancelarka smatra problematičnim da se nalozi američkog predsjednika trajno blokiraju”, saopštio je njen portparol Stefen Zajbert.

On je, pojasnivši stav kancelarke, kazao da oni koji vode društvene mreže imaju veliku odgovornost u smislu da politička komunikacija ne bude zatrovana mržnjom, lažima i podsticajem nasilja.

Kako navodi AP, Merkel smatra da je podjednako važno ne ostati po strani kada se takav sadržaj pojavi i to to tako što će on biti označen, ali je jednako bitno omogućiti slobodu mišljenja i govora.

Tviter je trajno suspendovao Trampov nalog navodeći kao razlog “rizik od budućeg podsticanja nasilja”, a nakon upada njegovih pristalica u Kapitol.

Fejsbuk je odlučio da nalog odlazećeg predsjednika suspenduje najmanje do 20. januara, kada će njegov nasljednik Džo Bajden preuzeti dužnost.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije