Connect with us

Region

IDE MU SVE OD RUKE: Kako Vučić polaže ispite

Published

on

Vučić u posjeti poljoprivrednom gazdinstvu (FOTO: Nova.rs)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pohvalio se nedavno svojim indeksom sa Visoke sportske škole, iz kog se vidi da je u prvom semestru položio četiri ispita, dobio tri desetke i jednu devetku. Zanimljivo je, međutim, što je Vučić na dan kad je polagao kolokvijume i ispite uspio da obiđe jedno selo u Sremu, razgovara sa investitorima, učestvuje na video konferencijama o “malom Šengenu” i Samitu Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Svoje pratioce na društvenim mrežama redovno obavještava i o polaganju ispita na Višoj trenerskoj školi, u koju je krenuo u julu prošle godine “u želji da postane košarkaški trener”.

Javnost je tako informisao i o prvom položenom ispitu, kada je dobio desetku iz predmeta Sociologija sporta, a nedavno je svojim pratiocima na Instagramu dao na uvid i svoj indeks, iz koga se vidi kada je sve polagao ispite.

I očekivalo se od predsjednika Srbije da kao “najbolji student prava”, kako je to svojevremeno rekao dekan Pravnog fakulteta, i u Visokoj sportskoj školi dobija najviše ocjene, ali je ipak neobično da u istom danu kada obilazi sela u Sremu, razgovara sa investitorima ili učestvuje na međunarodnim konferencijama na visokom nivou polaže ispite i kolokvijume.

(FOTO: Nova.rs)

Tako je, na primjer, ispit iz predmeta Pedagogija sporta polagao 9. februara, kada je na poziv kineskog predsjednika Si Đinpinga učestvovao na video samitu koji organizuje Kina i 17 zemalja Centralne i istočne Evrope, o čemu je takođe izvijestio svoje pratioce na Instagramu.

Još neobičniji primjer je polaganje kolokvijuma iz predmeta Pedagogija sporta 23. decembra prošle godine, na kom je prikupio 25 poena.

Baš tog dana mediji su uživo prenosili Vučićev obilazak poljoprivrednog gazdinstva Dejana Matića iz Golubinaca u Sremu.

Tu nije bio kraj njegovoj posjeti. On je nakon obilaska gazdinstva, razgovarao sa rukovodstvom kompanije Japan Tobako Internešnl i proizvođačima duvana koji imaju ugovor sa tom kompanijom, a povodom uspješno završene sezone berbe duvana u 2020. godini.

Predsjednik Srbije kolokvijum je polagao i 9. novembra, takođe iz predmeta Pedagogija sporta, na kom je dobio 25 poena, a u indeksu je zabilježeno da je tog dana i iz “aktivnosti” dobio dodatnih 10 poena.

Međutim, istog dana Vučić je učestvovao putem video linka na konferenciji Mali Šengen, a osim njega su na tom događaju učestvovali i premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev, kao i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Mediji su potom izvijestili da je na toj konferenciji potpisan memorandum o razumijevanju i saradnji u borbi protiv kovida 19.

Nova.rs pokušala je od Vučićeve savjetnice za medije Suzane Vasiljević da sazna kako je predsjednik u takvim uslovima polagao ispite i kolokvijume, ali odgovori nijesu stigli.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije