Povežite se sa nama

Svijet

Putin: SAD uništile Jugoslaviju zbog svojih interesa

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin govorio je danas o geopolitičkom odnosu snaga u svijetu i nekažnjivosti SAD za sve zločine koje su počinili širom svijeta.

– Naši američki partneri, da ih tako nazovemo, prethodnih godina su, kako bi navodno osigurali svoje interese i svoju bezbjednost, hiljadama granica daleko od svoje teritorije, radili su surove stvari bez ikakve reakcije Savjeta bezbjednosti UN. Jugoslavija je bombardovana – pod kojim izgovorom? Gdje je Jugoslavija, a gdje su SAD? Uništili su tu državu – rekao je danas Putin na proširenom sastanku kolegijuma Ministarstva odbrane Ruske Federacije, piše RIA Novosti.

On je podsjetio na sukobe i probleme sa kojima se suočavala tadašnja Jugoslavija, ali je zapitao ko je dao pravo Amerikancima da bombarduju jednu evropsku prestonicu.

– Niko! Oni su sami to odlučili, a sateliti su potrčali za njima i klimali glavom. To je sve međunarodno pravo – rekao je Putin.

Predsjednik Rusije je dodao da su Amerikanci ušli i u Irak, razorili tu zemlju i stvorili od nje leglo međunarodnog terorizma.

– Onda se pokazalo da su ih “obavještajni podaci izneverili”. A kako su ušli u Siriju, šta, uz dozvolu Savjeta bezbjednosti? Ne. Rade šta god hoće – rekao je Putin.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije