Connect with us

Region

BEOGRAD: Privedena aktivistkinja Aida Ćorović, gađala jajima mural Ratka Mladića

Published

on

Nakon privođenja Ćorović, osobe za koje se pretpostavlja da su policajci u civilu, odveli su i aktivistkinju Jelenu Jaćimović, prenosi Nova

Aida Ćorović, aktivistkinja za ljudska prava, privedena je danas u Beogradu, nakon što je bacila nekoliko jaja na mural Ratka Mladića na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića. Na snimku, koji je objavio portal Nova.rs, vidi se kako Ćorović najprije gađa mural jajima, a zatim i kako je nekoliko muškaraca odvodi. Nije jasno, dodaje portal, da li su u pitanju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u civilu, jer prisutnim građanima i medijima nisu htjeli da pokažu službene legitimacije.

Uniformisani policajci nisu reagovali na molbe građana, koji su od njih tražili da intervenišu, navodi Nova.

Nakon privođenja Ćorović, osobe za koje se pretpostavlja da su policajci u civilu, odveli su i aktivistkinju Jelenu Jaćimović, saznaje portal.

„Nakon što su bacale jaja na mural Ratka Mladića, prišlo im je 10 neuniformisanih lica i skočili na njih. Aidu su vukli, stezali, njih barem pet, Jeleni su odmah zavrnuli ruke. Ovoliku agresiju nisam vidjela 15 godina koliko se bavim novinarstvom“, kaže za portal Nova.rs novinarka lista “Danas” i jedan od očevidaca, Jelena Diković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije