Povežite se sa nama

Region

Brđanin sa delegacijom MUP Srbije: “Ojačati razmjenu podataka o kriminalnim grupama”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin se danas sastao sa delegacijom kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i predstavnicima ICITAP-a Srbija.

Na sastanku su konstatovani tradicionalno dobri odnosi između dvije bezbjednosne službe i izraženo je uvjerenje da će saradnja u tom duhu biti nastavljena i u narednom periodu, uz kontinuirano snaženje partnerstva.

Snaženje regionalne saradnje, po principu zajedničkog djelovanja u ostvarenju regionalne stabilnosti, je ključno u suočavanju sa svim bezbjednosnim izazovima te su sagovornici izrazili spremnost i otvorenost za dalje unapređenje partnerstva u segmentima od obostranog interesa.

Jačanje operativnih kapaciteta kriminalističkih policija, prikupljanje i razmjena operativnih podataka o organizovanim kriminalnim grupama i operativnih podataka za pokretanje finansijskih istraga predstavljaju ključni korak u stvaranju zajedničkog odgovora problemu sa kojim se suočava cijeli region.

Brđanin je istakao da je crnogorska policija fokusirana na usmjeravanje resursa u borbi protiv organizovanog kriminala i da će tome značajno doprinijeti uspostavljanje strateških projekata za jačanje operativnih kapaciteta.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije