Connect with us

Region

BRNABIĆ: Da je Srbija slaba, danas bi imali etnički čisto Kosovo

Published

on

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je za Radio-televiziju Vojvodine da je povlačenje jedinica ROSU sa sjevera Kosova jasan znak da je njen jučerašnji apel međunarodnoj zajednici i NATO da reaguju urodio plodom.

Kako je kazala, Srbija više nije država kakva je bila 2004. ili 2008. godine.

– Danas nije moguć scenario kakav se desio tokom akcija “Bljesak” ili “Oluja”. Da je Srbija nešto slabija, danas bi imali etnički čisto Kosovo. Srbija je uspjela da se nametne kao konstruktivan i predvidiv partner, što stalno poziva na mir i stabilnost. Tako da ne možete da kažete da je Beograd kriv za nešto, već da je izvor nestabilnosti Priština. Drugo, danas je Srbija vojno neuporedivo jača nego što je bila ranije. Ona danas može da se odvaži da zaštiti Srbe na Kosovu – objasnila je Brnabić.

Za premijera Kosova Aljbina Kurtija kaže da vodi “ludačku politiku”.

– On je ideološki fanatik, čovjek koji svaki dan prijeti ratom- tvrdi Brnabić.

Istakla je da je Srbima na Kosovu svega dosta i da svijet to razumije.

– NATO je garant da se na sjeveru Kosova i Metohije neće pojavljivati jedinice ROSU. Te provokacije su stalne i jedina želja Aljbina Kurtija je da Srbi na njih odreaguju, kako bi on onda zauzeo i sjever Kosova i Metohije. Jedino što mi možemo da uradimo je da pokazujemo konstruktivnost, da apelujemo na mir i stabilnost, ali i da kažemo da postoje crvene linije i da ćemo gotovo po svaku cijenu čuvati mir i stabilnost- zaključila je Brnabić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije