Connect with us

Region

DODIK U ELEMENTU: Đukanović i Osmani dvoje ultrašovinista

Published

on

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Kosovo u Ujedinjenim nacijama nije dobilo nikakvo međunarodno priznanje, kako je to Priština očekivala od “tumača svjetskog poretka”.

Dodik je naveo da to potvrđuje da je Kosovo „samo država u pokušaju, što će i ostati, a BiH nemoguća država u raspadanju, što je svima jasno“.

„Jasno se vidjelo i u Njujorku da te dve nasilno stvorene tvorevine, BiH i Kosovo, nijesu subjekti međunarodne politike i prava i jasno se pokazuje da je njihova pozicija na međunarodnoj sceni sve manja kako vreme prolazi, što je sudbina i Crne Gore pod Milom Đukanovićem na mjestu predsjednika“, kazao je Dodik za novinsku agenciju Srna.

On je ocijenio da je susret predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komišića sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani i crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem bio „karikaturalan“ i da jasno pokazuje kakva je BiH država „čim su mu sagovornici ovo dvoje ultrašovinista“.

„Osmanijevoj nije bila prepreka za ovaj susret sa Komšićem ni činjenica da BiH nije priznala Kosovo, jer ih objedinjuje neskrivena mržnja prema Srbima“, ocijenio je Dodik.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije