Povežite se sa nama

Region

Haški sud traži garancije od Kosova u slučaju puštanja iz pritvora nekadašnjih lidera OVK-a

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kosovska policija ima rok od dvije nedelje, počevši od 8. oktobra, za detaljan odgovor na zahtjev Specijalizovanog vijeća u Hagu, da li je u stanju da efikasno sprovede sve dalje naloge suda u slučaju puštanja iz pritvora nekadašnjih lidera OVK, koji su optuženi za ratne zločine.

U dokumentu koji je izdao francuski sudija Nikola Giju, a koji je objavljen na internet sajtu Specijalizovanih veća u Hagu, navodi se da se Kosovskoj policiji u vezi sa ovom komunikacijom nalaže da poštuje pravila povjerljivosti.

Bivše lidere OVK Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija, Specijalizovano tužilaštvo tereti za ratne zločine na Kosovu i oni se nalaze u pritvorskoj jedinici u Hagu.

Tokom 11 mjeseci njihovog boravka u pritvoru svi dosadašnji zahtjevi odbrane za njihovo puštanje iz pritvora su odbijeni.

U zahtjevu sudije za prethodni postupak, koji je danas objavljen, nalaže se kosovskoj policiji da, kako je navedeno u Aneksu naredbe, pruži informacije o ovlašćenjima i sposobnosti da ograniči kretanje pojedinaca u slučaju otpuštanja, da ih nadgleda i ograniči u komunikaciji, da kontroliše njihov kućni pritvor i sprovođenje svih daljih mjera privremenog puštanju na slobodu.

 

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije