Povežite se sa nama

Region

ISTRAŽIVANJE NA KOSOVU: Tačijev brat gradi luksuzni kompleks u Ulcinju

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Istraživački portal “kallxo.com” sa Kosova objavio je šemu povezanih kompanija i lica koja su uključena u milionske poslove a u kojoj su i firme pod američkim sankcijama, kao i brat bivšeg kosovskog predsjednika Hašima Tačija koji gradi luksuzni stambeno-turistički kompleks u Ulcinju. Prema istraživanju, Tačijev brat je suvlasnik firme koja gradi luksuzni kompleks u blizini Velike plaže u Ulcinju

Kako se navodi, istraživanje “kallxo.com” otkrilo je šemu kompanija u kojoj je i firma “Rad”, koja je na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država, u vlasništvu Radula Stevića, a koga su SAD nedavno stavile na crnu listu kao člana grupe Milana Radoičića.  Ugovorila je milionske poslove sa firmom NNT ABC, čiji je vlasnik Arben Jetulahu, i to za realizaciju velikog broja kapitalnih projekata u četiri opštine na sjeveru Kosova.

“S druge strane, kompanija u kojoj je Idriz Tači, brat bivšeg predsjednika Hashima Tačija suvlasnik, dovršava stambeni kompleks u Ulcinju. Istraživački tim posjetio je lokaciju na kojoj se gradi stambeni kompleks, a koja se nalazi u blizini Velike plaže u Ulcinju”, navodi se u tekstu.

Kako se tvrdi, Jetulahu je rekao da Idriz Tači ima poslovnog partnera samo u kompaniji registrovanoj u Crnoj Gori, koja nosi naziv D.O.O. “Premium Bau” – Ulcinj. On je rekao da su pri kraju radova vezano za stambeni kompleks koji grade u Ulcinju.

“Završava se 5.000 ili 6.000 kvadratnih metara”, rekao je Jetulahu.

Kako ukazuje “kallxo.com”, Jetulahu, vlasnik kompanije „A.B.C” ima brojne poslove sa preduzećima koja su bliska moćnim političarima na Kosovu. Jetulahu je otvorio kompaniju “Premium Bau” Sh.P.K. na Kosovu zajedno sa još jednim biznismenom, Bekimom Pirevom, koji se bavi proizvodnjom asfalta.

Šema povezanih lica i firmi (foto: kallxo.com) Šema povezanih lica i firmi (foto: kallxo.com)

“U Crnoj Gori je registrovana istoimena kompanija “Premium Bau Ulcinj”, u kojoj Arben Jetulahu ima 33 odsto akcija, a Bekim Pireva 34 odsto akcija. akcije. Prema crnogorskom poslovnom registru, dioničar ovog akcionarskog društva je i Idriz Tači, brat bivšeg predsjednika Kosova Hašima Tačija”, navodi se u tekstu.

Podsjetimo, nedavno je Apelaciono vijeće suda za zločine OVK u Hagu odbacilo žalbu Hašima Tačija, optuženog za zločine na Kosovu i u Albaniji, na prvostepenu odluku kojom je Tačiju produžen pritvor.

Početkom ovog mjeseca, Sjedinjene Američke Države objavile su nove sankcije za Zapadni Balkan a na spisku su srpski biznismeni Zvonko Veselinović i Milan Radoičić. Na spisku se nalazi i nekoliko fIrmi koji se povezuju sa njih dvojicom.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije