Connect with us

Region

Krivokapić: Povezanost Crne Gore i Hrvatske prirodna i dugotrajna

Published

on

Povezanost Crne Gore i Hrvatske je prirodna i dugotrajna, kazao je premijer Zdravko Krivokapić tokom sastanka sa hrvatskim kolegom Andrejem Plenkovićem na marginama Samita predsjednika vlada Centralno-evropske inicijative.

Zahvalivši hrvatskoj strani na pomoći koju je uputila Crnoj Gori u vidu vakcina protiv koronavirusa, Krivokapić je rekao da je dobra saradnja sa državama u regionu, najznačajniji elemenat spoljnopolitičkog djelovanja Vlade Crne Gore. On je istakao da su problemi uvijek prisutni, ali su i prilika da se kroz njihovo zajedničko rješavanje i konstruktivan dijalog, razvijaju i produbljuju odnosi među državama.

“Najbitinije je da među nama postoji povjerenje i dobra volja za rješavanje svih pitanja. Naša povezanost je prirodna i dugotrajna”, rekao je Krivokapić.

Ističući da je Vlada Crne Gore proevropski orijentisana i da je formirana u duhu građanskih, demokratskih i ekoloških načela, Krivokapić je Plenkovića upoznao sa suštinom i osnovanošću reformskih programa Evropa sad, Crna Gora odmah, Evropa ovdje i Crna Gora radi, kao i sa naporima koje Vlada ulaže kako bi se izborila sa korupcijom i organizovanim kriminalom, navodi se u saopštenju.

Krivokapić je istakao da Vlada čini sve kako bi ubrzanim reformskim koracima, Crna Gora što prije postala prva sljedeća članica Evropske unije.

Plenković je ocijenio da bi trebalo unaprijediti trgovinsku razmjenu između dvije države, izrazivši potrebu hrvatske strane da se ostvari napredak u saradnji po pitanju svih izazova koji predstavljaju izvjesno opterećenje odnosa između Hrvatske i Crne Gore.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije