Connect with us

Region

KRIVOKAPIĆEV SIN I NJEGOV PRATILAC BILI AKTERI INCIDENTA U BEOGRADU: Vježbali pucanje, nijesu se zaustavili na znak policije…

Published

on

Sin predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i član njegovog obezbjeđenja bili su akteri incidenta u Beogradu koji je na kraju ipak razriješen.

Navodno, sin Zdravka Krivokapića i član njegovog obezbjeđenja bili su u večernjim časovima u jednoj lokalnoj streljani u Beogradu gdje su vježbali pucanje.

Po zakonu, Krivokapićeva djeca su štićene ličnosti i to se odnosi i na boravak van državnih granica Crne Gore.

Vlasnik streljanje je primijetio da oni imaju pištolje u torbicama, nije znao i kome se radi, pa je policiji Beograda prijavio to jer je vidio da ulaze u auto podgoričkih tablica.

Pošto su oni bili vozilom podgoričkih tablica, a zbog sukoba koji tinjaju među kriminalnim klanovima, policija je, ne znajući o kome se radi, tražila da prva policijska patrola zaustavi vozilo i legitimiše te dvije osobe.

Pošto se podgoričko vozilo nije zaustavilo na Autokomandi, patrola je krenula za njima.

Kada su ih sustigli kod kuće gdje žive, policija opkolila vozilo, tražila da momci izađu iz auta da bi ih legitimisali. Sve to je trajalo, ne više od 10-tak minuta, dok se nije utvrdilo o kome se radi.

Policija je postupila po zakonu, čim je utvrđeno o kome se radi, nesporazum je riješen, sve je završeno na najbolji način i o tome je obaviješeten i premijer Zdravko Krivokapić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije ističe da su apsolutno lažni navodi koji su se pojavili u pojedinim crnogorskim medijima da je srpska policija navodno maltretirala sina crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića i ističe da je policija i u ovom slučaju postupala profesionalno i u skladu sa zakonom obavila sve neophodne provjere uz puno poštovanje dostojanstva vozača i putnika u vozilu.

To se, međutim, ne bi moglo reći kada se zna kako je na akciju policije reagovala Jelena Krivokapić, što se može čuti na snimku koji je sinoć objavljen.

“Naime prilikom zaustavljanja i kontrole vozila sa civilnim crnogorskim registarskim oznakama u kome su se nalazili M.K., sin crnogorskog premijera i B.D. član njegovog obezbjeđenja pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su postupali profesionalno, u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje njihovog ličnog dostojanstva.

Postupajući po prijavi na sistem 192 da je primećeno lice koje ima pištolj i da se udaljilo vozilom Mercedes ka Prokopu, patrola Policijske stanice Savski Venac, kao ozbiljna služba, brzo je locirala vozilo i bezbjedno ga zaustavila. Postupajući po procedurama kao i svaka policija i pripadnici MUP-a Srbije su štiteći, na prvom mjestu bezbjednost svojih pripadnika, izvršili kontrolu i legitimisanje lica.

Nakon izvršenih provera policija se udaljila i ostavili im lično naoružanje.

Na osnovu svih iznijetih činjenica za očekivati je da bi svaka odgovorna policija, koja postupa u skladu sa zakonom, izvršila provjeru i utvrdila ko su lica koja posjeduju oružje, što bi vjerujemo da je obrnuta situacija učinila i crnogorska policija. Koja policija svijeta ne bi naoružana prišla nepoznatom naoružanom licu?

Ističemo da je MUP Srbije ponudio neposredno fizičko obezbjeđenje članovima porodice Krivokapić koje žive u Beogradu ali da su to odbile.

Takođe, očekujemo od naših ali i stranih državljana da na pristojno ponašanje policijskih službenika odgovore na isti način i da ne zloupotrebljavaju policiju za svoje dnevnopolitičke potrebe.”, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

1 Comment

1 Komentar

  1. Miodrag D. BAJKOVIĆ

    11.09.2021. at 12:45

    Ništa strašno! Tako prolaze izdajnici-otpadnici, skupa sa svojim fameljama. Nikad Srbaljima nijedan crnogorski izdajnik-otpadnik nije dovoljno dobar, tj. nije za tamo-njih dovoljno izda’ svoju majku, odnosno – nagrdio svoju domovinu Crnu Goru! Nikad izdajnici-otpadnici od tamo-njih – pravijeh Srbaljah – neće dočekat trenutak konačne pohvale u nagrade za učinjeno! Izdajnici-otpadnici umiru nedokončanoga i sramotnoga svojega djelanja! A to njihovo ubogo zlodjelo nikad (im) ne umire!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije