Connect with us

Region

MAJKA NESTALOG MLADIĆA: Očaj kad je Vučić najavio prikazivanje tijela žrtava

Published

on

Majka 22-godišnjeg Gorana Mihajlovića čiji nestanak vlast vezuje za kriminalnu grupu Veljka Belivuka, Sanja Mihajlović rekla je da je bila očajna kada došla najava da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić da priča o zločinima i da “djecu treba skloniti od televizije”.

“Zamislite da prvi put vidite tijelo nekog najbližeg na televiziji, a da vas niko o tome ne obavijesti. A tek najavljivanje odrubljenih glava…Meni nije bilo dobro. Nehumano je da bilo ko, pa čak i predsjednik, a na kraju krajeva nije ovlašćen za to, uradi tako nešto”, rekla je Mihajlović za NiN.

Govoreći o nastupu Vučića i ministra policije Srbije Aleksandra Vulina marta 2021. godine, kada su pokazali fotografije dve žrtve za čija ubistva je osumnjičena Belivukova grupa, majka mladića koji je nestao u aprilu 2019. rekla je da se predsjedniku Srbije obratila dopisom prošle godine, jer je on “neko ko je stalno na televiziji, ko sebe predstavlja kao nekog ko može sve da riješi”.

“Napisala sam mejl sa molbom da mi pomogne i opisala sam šta se desilo sa mojim sinom. Poslije nekoliko mjeseci sam dobila iz njegovog kabineta odgovor da su njegove obaveze i poslovi striktno regulisani Ustavom i zakonom i da se on ne bavi time, ali da će zamoliti MUP da se time pozabavi. Međutim, ipak se pozabavio time u toj emisiji”, rekla je Mihajlović.

Govoreći o nestalima, ona je rekla da je pet majki odnijelo dopis REM-u da se protive tom “objavljivanju” informacija, koje je Vučić najavio krajem februara, uz poruku da djecu treba skloniti zbog onog što će se vidjeti.

Ona je istakla da i dalje traži odgovore, ali ih i dalje ne dobija.

“Ako je moj sin bio sa one strane zakona, postoje sudovi i zatvori. Niko nema nikome prava da oduzme život. Tražim sina i imam pravo da znam šta mu se desilo. Ako je ubijen, imam pravo da ga sahranim i da imam mjesto gde ću otići da ga oplakujem. To je moj jedini cilj i žao mi je što nam je sve to uskraćeno. Niko se nije bavio našom djecom. Naša djeca su nebitna, to je suština cijele priče”, ispričala je Mihajlović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije