Connect with us

Region

MIGRANTI U BIH: Noć proveli u autobusima, ne zna se kuda sa njima

Published

on

Foto: N1

Blizu 700 migranata spavalo je u 20 autobusa koji su bili krenuli prema kasarni na Bradini, mjestu na sjeveru opštine Konjic, ali su ubrzo zaustavljeni jer o njihovom premještaju nije bilo konkretnog plana.

Kako su za Klix.ba potvrdili iz MUP-a Unsko-sanskog kantona, njihovi policijski službenici su cijelu noć bili na terenu i osiguravali lokaciju na kojoj su migranti proveli noć, koja je protekla bez incidenata.

“U toku dana očekujemo da će ovaj problem biti riješen i da ćemo dobiti neke konkretnije informacije, mi smo spremni za polazak samo čekamo odobrenje”, kazali su u MUP-u USK.

Podsjećamo, sve vrijeme otkako je zapaljen kamp Lipa, nije se znalo gdje će migranti biti smješteni. Oni su prvobitno trebali biti premješteni u prostorije bivše fabrike Bira, ali tome su se usprotivili građani Bihaća i lokalna vlast.

Isto se desilo i sa stanovnicima Bradine koji su juče, kao i vlast saznali da bi migranti trebali biti smješteni u kasarni koja se nalazi na tom mjestu. Oni su protestom pokazali da im je neprihvatljivo da u blizini njihovih domova bude smješten veliki broj migranata.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije