Connect with us

Region

MILOMIR MARIĆ: Milo je na prevaru uveo Crnu Goru u NATO, države regiona mogu da zaborave na ulazak u EU

Published

on

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na prevaru je uvukao Crnu Goru u NATO, tako što je Briselu “prodao” priču da Rusija planira vojno da osvoji Crnu Goru, kazao je novinar, publicista i glavni i odgovorni urednik TV Hepi u drugom dijelu intervjua za portal BORBU.

– Crna Gora je ušla u NATO tako što je Milo zvao Brisel i javio da iz Sirije kreće jedan pogođeni nosač aviona na remont u Bar. Međutim, on je to predstavio tako kao da nosač aviona planira da osvoji Crnu Goru. Nakon toga je Crna Gora, po hitnom postupku i bez ikakvih uslova, primljena u NATO, prije nego što je taj nosač aviona stigao u Crnu Goru da je pokori-izjavio je Marić i dodao da je na taj način okončana” ljubav” između Đukanovića i Rusa koja je svoj vrhunac doživjela na referendumu 2006. godine.

-Crnogorska nezavisnost i referendum kupljena je ruskim novcem, o čemu svjedoče i objavljeni dokumenti. Crnogorska nezavisnost nije bila toliko projekat Zapada,  koliko je bio projekat Rusa. Rusi su mislili da će napraviti jednu svoju slobodnu teritoriju na toplim morima- kazao je Marić.

Ne zna se ko veći problem predstavlja Crnoj Gori- pravi ili “mali” Rusi

Komentarišući izjavu premijera Zdravka Krivokapića, nakon sastanka sa britanskim kolegom Borisom Džonsonom u Londonu, o trećim stranama koje vrše maligni uticaj kako bi skrenuli Crnu Goru sa evroatlantskog puta,  Marić je konstatovao da ne zne ko veći problem predstavlja Cnoj Gori, da li pravi ili “mali” Rusi.

-Ja ne znam, ko je veći problem Crnoj Gori? Da li pravi Rusi ili Srbi kao “mali” Rusi? Nekada su Rusi sa uloženih 10 milijardi bili jako popularni Crnoj Gori. Svaka čuka ili vrlet vrijedjela je milione, mnogi Crnogorci su zahvaljući Rusima postali bogataši. Odavno je Rusija izdržavala Crnu Goru koja je od nje uvijek izvlačila neku korist. Čak ima i jedno Njegoševo pismo ruskom caru u kojem on kaže “ako nam ne pošaljete novce, svi mi Crnogorci ćemo se poturčiti”- kazao je Marić.

Krivokapić je u Londonu shvatio ko je glavni “gazda” u  Evropi

Premijer Zdravko Krivokapić imao je priliku da se na licu mjesta, u Londonu, uvjeri ko je glavni kreator evropske politike, poručio je Marić. Samim tim ga i ne iznenađuju Krivokapićeve poruke upućene nakon susreta sa Borisom Đžonsonom.

-Englezi imaju tu tradicionalnu i veoma uspješnu obavještajnu službu i spoljnu politiku. Oni vode i američku spoljnu politiku, iako su mnogi napadali Tonija Blera i mnoge britanske premijere, nazivavši ih američkim pudlicama. Sva evropska pitanja vode Englezi, oni su i napustili EU u dogovoru sa Amerikancima da bi rušili Evropu. Mi imamo veoma ružna iskustva sa Englezima, međutim, bitno je da je Crna Gora jako zadovoljna-kazao je Marić.

EU će ostati nedosanjani san svih država tzv. Zapadnog Balkana

Zemlje regiona, među njima i Crna Gora, mogu zaboraviti na članstvo u EU, jer Zapad na njih ozbiljno ne računa i to im svo vrijeme  jasno “stavlja do znanja”, saopštio je Marić.

-Sjeverna Makedonija je promijenila ime, uradila je bukvalno šta god su tražili od nje. Prve NATO trupe došle su 1992. u Makedoniju. Organizovali su im ustanak Albanaca, podijelili im zemlju. Albanski jezik je zavničan jezij u državi, makedonski predsjednik i premijer ne smiju da pređu onaj Dušanov most u Staroj čaršiji u Skoplju.

Srbiji često govore da sporo napreduje u evropskim integracijama i da bi trebala biti vredniji kao Sjeverna Makedonija,  sa kojom nisu ni otvorili pregovore o pristupanju i na koju ozbiljnu i ne računaju. Čak i kosovski Albanci koji su bili miljenici Zapada i Amerike, nisu dobili ni viznu liberalizaciju, Crna Gora je otvorila sva poglavlja, a zatvorila je samo jedno više od Srbije. Jasno je da ne računaju u Evropi ni na Crnu Goru. Mogu svi Crnogorci da siđu sa brda i da kleknu pred Englezima i NATO-om neće ih  primiti u EU-kategoričan je Marić.

Vučić sa Mini šengenom pokušava sve ove ojađene zemlje da okupi kako bi našle zajednički interes

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić idejom o Mini Šengenu pokušava da okupi zemlje bivše Jugoslavije kako bi zajednički radile na procesu njihovog ekonomskog oporavka. U suprotnom će, smatra Marić, svaka od njih nastaviti svoju ulogu pješaka na šahovskoj tabli koje će povlačiti velike sile, a svima je jasno da ti pješaci na taj način  nikada neće stići do poslednjeg reda i pretvoriti se u neku jaču figuru.

-Balkan-balkanskim narodima je najopasnija izjava koja je mnoge “koštala glave”. Vučić je to u UN-u rekao na srpskom, možda ga nisu razumjeli pa je to prošlo tek tako. On sa mini Šengenom pokušava da sve te ojađene zemlje okupi nekako, da se dogovore i nađu neki zajednički interes i da ne puste da se sa njima velike sile poigravaju kao sa pješacima- rekao je Marić.

Besmislene teza da su Vučić i Đukanović politički blizanci

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nije došao u zvaničnu posjetu Beogradu, od kada je Aleksandar Vučić predsjednik Srbije, kao što ni Vučić nije zvanično posjetio Podgoricu, istakao je Marić i dodao da priče o njihovom bliskom odnosu nema dodira sa realnošću. Dotakao se i izjave Zdravka Krivokapića o bliskosti Đukanovića i Vučića.

-Očigledno da je Krivokapić želio da se druži sa Milom Đukanovićem. Sada se on često viđa sa Đukanovićem. Koliko se ja sjećam,  Đukanović kao predsjednik Crne Gore nikada nije došao u zvaničnu posjetu Beogradu od kada je Vučić predsjednik Srbije. Ma šta mislio Krivokapić, tužno je što Milo Đukanović kao predsjednik Crne Gore nikada nije došao u posjetu Srbiji dok je Vučić predsjednik, i obrnuto- ukazao je Marić.

U Crnoj Gori nikome nisam “po volji” ni vlasti ni opoziciji

Marić ističe da u prethodnom periodu nije bio miljenik bivše i aktuelne crnogorske vlasti.

Mene su napadali i iz DF-a, govorili su da sam prostitutka Mila Đukanovića, da iako sam crnogorski zet, dolazim na ljetovanje tako što mi Milo plaća hotele. Sa druge strane, Milo Đukanović je prošle godine zabranio sve moje emisije u Crnoj Gori. Poslednji čovjek koji je zaustavljen na podgoričkom aerodromu i pola sata držan u nekoj prostoriji za kriminalce kada sam došao na sahranu tašte. prije skoro dva mjeseca. Službenici su mi  rekli da sam u sistemu zabranjenih u Crnoj Gori. Ja kažem kako u sistemu,  jeste li čuli da su bili neki izbori, litije i da se nešto promijenilo u Crnoj Gori. Oni su na to odgovorili, da nema ništa od toga te da sam u sistemu i dalje zabranjeni. Posle jedno pola sata su se nasmijali i pustili me- kazao je Marić.

Najgori komunisti su bili gospoda za ove samoproglašene demokrate

Autor kultne knjige “Djeca komunizma”  ocijenio je paradoksalnim to što i oni najgori komunisti bili gospoda za političare koji su se proglašavale demokratama u poslednjih 30-ak godina. Upravo će se zbivanjima iz naše nedavne prošlosti  baviti u svojoj novoj knjizi koju priprema.

-Napisaću knjigu šta nam se svima desilo. Biće to neka potpuno nova otkrića za kojima sam ja tragao prethodnih 30 godina. Sada je prava ta istorijska distanca da bi o tome moglo realnije da se piše. Napisao sam 2.000 strana i ako me neka vlast ne skine sa televizije skinuću se sam, da bih se posvetio onom što sam nekada znao da radim, a to je pisanje- poručio je Marić.

1 Comment

1 Komentar

  1. RIR

    01.08.2021. at 15:29

    ODVRATNI GAD !
    on pa sve zna !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije