Connect with us

Region

SRBIJA: Mira iz Užica godinama u sobi živjela sa devet zmija, a da nije ni znala

Published

on

Tokom ljetnjeg perioda zmije su pravile velike probleme Užičanima, ali slična situacija nastavila se i tokom jeseni

Kako i obično biva poznati zmijolovac iz grada na Đetinji, Arsenije hadži Basur, javio se na prvo zvono kad mu je zazvonio telefon i otišao na adresu. A, onda na drugom spratu porodične kuće, kod baba Mire, uslijedio je šok čak i za njega.

„Uhvatio sam devet zmija, nikad toliko nisam bio iznenađen s obzirom da su kod baka Mire zadovoljavjući higijenski uslovi, uređeno je i dvorište. Očigledno je da je jedna zmija davno ušla u sobu, bila tu dugo vremena i onda se nakotile. Uspješno sam ih uhvatio svaku do jedne i odneo u prirodu. Baka Mira je bila nijema od šoka kad je vidjela sa kim je dijelila sobu godinama unazad“, izjavio je za Rinu zmijolovac iz Užica.

On ističe da iako su i dvorište i kuća bili izuzetno čisti, nije rijetkost da se ovi opasni gmizavci uvuku u kuće na periferiji zbog bilizine drveća i šume.

„U takvim slučajevima gdje postoji vjerovatnoća da se zmija uvuče savjetujem da ulazna vrata budu uvijek zatvorena, a gdje ima male djece na vratima da se stvalja amortizer. Na prozore koji su niži od pola metra obavezno da bude postvaljena mrežica i takođe nije poželjno da se stabla nadvijaju nad terase, čak i na krovove. Uređenost dvorišta i higijenski uslovi u kući se podrazumijevaju, a sve ostalo je u Božijim rukama“, rekao je Arsenije za Rinu.

Ovaj zmijlovac osim zmija uklanja i gnijezda strašljenova koji takođe mogu predstavljati veliku opasnost za kuću i njene ukućane. Nekoliko uboda ovih insekata može završiti smrtonosno.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije