Connect with us

Region

MUP Srbije kreće u akciju: Udar na nekretnine na Zlatiboru koje grade crnogorski tajkuni

Published

on

MUP Srbije pokreće opsežnu istragu o gradnji nekretnina koje grade crnogorski investitori na ekskluzivnim lokacijama na Zlatiboru zbog sumnje da se na taj način pere novac iz nelegalnih tokova, potvrđeno je BORBI.

Među onima koji su predmet provjera ima i poznatih podgoričkih advokata koji učestvuju u poslovima gradnje apartmana.

Srpski istražitelji sumnjaju da su nekretnine kupljene kako bi se preko njih oprao prljavo stečen novac. Takođe, sumnja se da iza gradnje nekih apartmana stoji pranje novca.

Istraga traje već nekoliko mjeseci i istražitelji su došli do konkretnih informacija o ljudima koji stoje iza tih poslova.

“Poslednjih godina velika je ekspanzija kupovine nekretnina na Zlatiboru. Ogromne količine novca koje se zarađuju nezakonitim poslovima, ulažu se u Srbiju, kako bi se taj novac oprao i kako bi mu se izgubio trag. Istražitelji koji rade na tom predmetu došli su do konkretnih imena, za koje se sumnja da su kupovinom nekretnina, prali prljavo zarađen novac”, potvrđeno je BORBI u vrhu MUP-a Srbije.

Istraga se nastavlja, a istražitelji vjeruju da je sve ovo vrh ledenog brijega.

“Crna Gora je suviše mala da bi se u njoj zadržao toliki novac, pa je Srbija, a u poslednje vrijeme i Hrvatska, idealno tržište za pranje novca, zarađenog na nelegalan način”, kaže naš sagovornik.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije