Connect with us

Region

NEKA NEPISANA PRAVILA: “Ne naručujte pivo sa prva tri prsta na Kosovu”

Published

on

Na pitanje “Šta apsolutno ne bi trebalo raditi prilikom posjete vašoj zemlji?”, jedan korisnik platforme “Quora” odgovorio je kroz nekoliko stavki šta treba izbjegavati na Kosovu

Prva od, kako je on napisao, “nekoliko malih grešaka” koje stranci ponekad čine, jeste naručivanje tri piva u baru, “pomoću palca, kažiprsta i srednjeg prsta”.

“To je simbol srpskih ultranacionalista (pa i neonacista) i mi ne volimo te ljude. Bilo koja druga kombinacija prstiju je u redu (možete čak koristiti obje ruke)”, objasnio je korisnik koji se predstavio kao Roland Bartetzko.

Uz to je postavio i fotografiju iz ratnog filma “Inglourious Basterds”, na kojoj je Majkl Fasbender, koji tumači lik britanskog tajnog agenta Arčija Hikoksa, u sceni sa tri prsta.

“Budući da si Njemac, Rolande, kako izbjeći počinjanje brojanja prstiju palcem? To je bila jedna od prvih stvari koje sam naučio u njemačkoj gostionici”, na šta mu je Bartetzko odgovorio:

“U početku sam koristio obje ruke: dva prsta (palac i kažiprst) jednom rukom, a zatim palac druge ruke. Tri piva!”

Dalje, on je naveo i ostale stavke koje su “ne” na Kosovu.

– Ne treba ulaziti u kuću obuven, jer kako kaže, Kosovo je “bez ulične obuće u kući” zemlja;

– “Grlimo se kao Francuzi, ali se ne ljubimo (barem ne stranci)”;

– “Izbjegavajte da pričate o politici! S druge strane, sport je dobra tema”;

– “Nemojte reći da su Rita Ora i Dua Lipa iz Britanije i da su Britanke, Odavde su (zaista jesu)! A rvač Džon Sina je takođe Albanac, iako nije. Isto važi i za (navodno) albansko porijeklo mnogih drugih glumaca, pjevača i političara. Ne pokušavajte da ubijedite ljude da svi ti slavni ljudi nemaju albansku krv!”, napisala je osoba koja stoji iza imena Roland Bartetzko.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije