Povežite se sa nama

Region

NEMA VIŠE FOLIRANJA: Od Vučića i Vlade Srbije zatražen stav o Ratku Mladiću

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik LISBEEN-a Roman Jakič najavio kako će ta mreža obavijestiti sve liberalne stranke u Evropi o ”neprihvatljivom stanju koje se trenutno događa u Srbiji vezano za murale ratnog zločinca Ratka Mladića”

Nova stranka zatražila je od Vlade i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se hitno izjasne o presudama Međunarodnog suda pravde kao i o presudi bivšem komandantu VRS-a, ratnom zločincu Ratku Mladiću pred Haškim tribunalom za genocid u Srebrenici.

Predsjednik Nove Aris Movsesijan naveo je da je Srbija kao članica UN-a “dužna da poštuje odluke tih sudova i da aktivno učestvuje u primjeni donetih odluka”.

“Dovođenjem u zabludu međunarodne javnosti i građana Srbije, dolazi do stvaranja konfliktnih situacija. Pomenuti sudovi su konstituisani baš zbog toga da do ovakvih revizija i relativizacija ne bi došlo. Da bismo mogli da zakoračimo u budućnost, važno je sagledati prošlost ma koliko ona bila strašna”, naveo je Movsesijan na sastanku upravnog odbora LIBSEEN (Liberal South East European Network) u Skoplju, a prenijela Nova stranka.

Dodaje se da je predsjednik LISBEEN Roman Jakič najavio kako će ta mreža obavijestiti sve liberalne stranke u Evropi o “neprihvatljivom stanju koje se trenutno događa u Srbiji vezano za murale ratnog zločinca Ratka Mladića”, prenosi Beta.

“Potrebno je da ujedinjeni branimo naše zajedničke evropske liberalno-demokratske vrijednosti”,  naveo je Jakič.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije