Connect with us

Region

NEZAPAMĆEN SUKOB SA MIGRANATIMA KOD SARAJEVA: Kamenjem na policiju, prevrtali automobile

Published

on

Sinoć je u kampu Blažuj kod Sarajeva došlo do velikog sukoba migranata i policije u kojem su povrijeđena dva policajca, a prevrnuta su i tri policijska automobila. Slični sukobi nisu zapamćeni u Bosni i Hercegovini, ali ni u region.

U ovim neredima su povrijeđena najmanje dva policajca i jedan službenik IOM-a, dok informacija o povrijeđenim migrantima za sada nema.

Do nereda u kampu Blažuj je došlo nakon što su radnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM) pokušali u drugi kamp da premjeste jednog migranta koji je narušavao red u kampu.

“Radi se o migrantu koji je ustvari vođa jedne od grupa u ovom kampu. Migranti su ga pokušali nasilno osloboditi, nakon čega je došlo do sukoba”, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

IOM, sarajevska policija, kao i Služba za poslove sa strancima održavaju red u migrantskim kampovima, međutim ti kampovi “žive” na jedan poseban način s obzirom na različitosti migranata, a to do dokazuje i postojanje grupa i njihovih vođa.

Policija je nakon nekog vremena uspjela da smiri nemire, no prizori koji su ostali nakon ovoga su tri prevrnuta policijska automobila, a kamenjem su uništeni i drugi automobili koji su se nalazili u kampu.. Jednom dijelu kampa, gdje je sve počelo, policija novinarima  nije dozvolila da priđu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije