Connect with us

Region

NOVI PAZAR: Pokušaj uništavanja table Aćif efendiji, izbila tuča

Published

on

Nakon udaranja čvrstim predmetom o tablu, došlo je do incidenta i fizičkog sukoba nekoliko osoba koje su se zatekle u blizini table

U ulici 28. novembra u centru Novog Pazara, za sada nepoznati počinilac pokušao je da uništi tablu Aćifu efendiji, objavio je  portal nova.rs.

Nakon udaranja čvrstim predmetom o tablu, došlo je do incidenta i fizičkog sukoba nekoliko osoba koje su se zatekle u blizini table, a za sada nema informacija ko je pokušao da uništi tablu Aćif efendiji u centru Novog Pazara, navodi nova.rs.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 10. novembra, komentaruišući pokušaje aktivista da prefarbaju mural Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici u Beogradu, kako je neko samo želio „da napravi cirkus i nanese štetu sopstvenoj zemlji“, uz primjedbu da oni koji se „navodno bore protiv ratnih zločinaca za osam ili devet godina nijesu uklonili tablu sa imenom Aćifa Efendije u Novom Pazaru“, naglašavajući da je Aćif Efendija za zločine osuđen pred srpskim sudovima.

Negirajući da je policija štitila mural posvećen Ratku Mladiću, Vučić je rekao oni koji „govore da se bore protiv zločinaca“, nisu otišli „već osam godina da unište ploču sa natpisom Aćifa efendije (Hadžiahmetovića), kojeg nije osudio Haški sud, nego organi Srbije, Jugoslavije“.

„Ta tabla osam ili devet godina stoji, a nije im palo na pamet da to učine”, rekao je Vučić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije