Connect with us

Region

OSUĐEN NA 14 GODINA ROBIJE: Serijski silovatelj u Njemačkoj porijeklom iz Srbije

Published

on

Državljanin Srbije Siniša K. (30) osuđen je na 14 godina robije zbog brutalnog silovanja šest žena i seksualnog napastvovanja jedne u okolini Berlina. Izrečen je i produženi pritvor nakon robije – teoretski doživotno.

Siniša K. je u junu i julu prošle godine serijski prepadao i silovao žene u nekoliko šuma nadomak Berlina. Usred bijela dana je prilazio ženama koje su šetale, džogirale ili vozile bicikl, a zatim ih odvlačio u žbunje. Najstarija žrtva imala je 27 godina, najmlađa svega 14, prenosi Dojče vele (DW).

Već na početku dvomjesečnog suđenja pred Zemaljskim sudom u Berlinu on je priznao svoju krivicu. U izjavi koju je pročitao njegov branilac stajalo je: „Stidim se zbog onoga što sam uradio.“ Detaljnim priznanjem je uštedio žrtvama još jednu traumu – bez priznanja, žene bi morale da svjedoče pred sudom.

Opisano je kako je savladao žene, kako ih je davio, prijetio im, silovao. Ponekad je imao šrafciger kao oružje, ponekad nož.

“Prilazio sam joj direktno, uhvatio je za vrat i odvukao u šumu“, rečeno je o jednom od slučajeva u priznanju.

Kako piše berlinski Tagesšpigel, detaljno priznanje i izražavanje kajanja bili su očito jedina moguća strategija da se eventualno ublaži prijeteća dugogodišnja kazna zatvora. Dokazi su bili ubjedljivi, između ostalog i tragovi DNK počinioca.

Tužilaštvo je tražilo baš kaznu kakva je i izrečena- 14 godina zatvora, kao i produženi pritvor posle toga, koi je teoretski neograničen, zbog opasnosti da ne ponovi zločin. Branioci su tražili najviše deset godina robije.

Silovao i u Srbiji

Prošlog ljeta su fantomski portreti, a potom i mutne fotografije osumnjičenog danima bili velika vijest u Njemačkoj. Uhapšen je sredinom jula nakon poslednjeg silovanja i poslije policijske potjere koju je jedan policajac opisao kao „filmsku“. K. nije reagovao na pucnje upozorenja.

„Okretan tip, neverovatno brz“, ispričao je pred sudom jedan policajac o bjeguncu.

Siniša K. iz Melenaca nadomak Zrenjanina je do 2018. u Srbiji izdržavao petogodišnju kaznu zbog silovanja i krađe. Kasnije je sa partnerkom otišao u Berlin gde su mjesecima živjeli ilegalno.

„Vjerujem da se radi o krajnje opasnom serijskom počiniocu“, rekao je advokat Roland Veber koji zastupa jednu od berlinskih žrtvi. „To su monstruozna djela neopisive brutalnosti kakva se rijetko, rijetko viđaju.“

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije