Povežite se sa nama

Region

RAKOVIĆ: U Srbiji ne vjeruju Krivokapiću

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U intervjuu za Radio Beograd 1 istoričar Aleksandar Raković je kazao da je lijepo što je Zdravko Krivokapić stigao u zvaničnu posjetu Srbiji, ali da mu nažalost u Srbiji ne vjeruju jer je u protekloj godini povukao niz poteza koji štete srpskim nacionalnim interesima.

Raković je kazao da Krivokapić iz dana u dan mijenja iskaze i da se ne zna hoće li ili ne raditi na tome da poboljša odnose Crne Gore sa Republikom Srbijom.

On je podsjetio kako smo se svi nadali da će Krivokapić otopliti odnose sa srpskim narodom kada je otišao u zvaničnu posjetu Republici Srpskoj. Ali upravo posle te posjete Krivokapić je inicirao smjenu ministra Vladmira Leposavića a Skupština Crne Gore usvojila je takozvanu Rezoluciju o Srebrenici kojom je stavljena stigma na srpski narod.

Dalje, Raković je rekao da potpisivanje Temeljnog ugovora sada nije tema, ali da će vlasti Republike Srbije sigurno tražiti od Crne Gore da se zaštite prava i identitet Srpske pravoslavne crkve i srpskog naroda u Crnoj Gori. Pritom, u odnosima dvije zemlje ne može se ignorisati činjenica da je Crna Gora istorijska država srpskog naroda i da je njena državnost u osnovi srpska.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije