Povežite se sa nama

Region

Srbija: Za danas u 13 h najavljene blokade puteva u više od 50 gradova

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Najavljena je u isto vrijeme i “auto blokada” ovih putnih pravaca, prilikom koje će učesnici voziti pet kilometara na sat – do potpunog zaustavljanja, što će osim pomenutih lokacija uključiti i potez od Bubanj Potoka do aerodroma

Inicijativa “Kreni-promeni” i pokreti okupljeni oko Ekološkog ustanka najavili su za danas blokadu puteva i mostova na desetak lokacija u Beogradu, i u više od 50 gradova u Srbiji.

Kako je najavljeno, u Beogradu će okupljanje građana koji planiraju da budu dio pješačke blokade početi u 13.00 sati kod centra Sava u ulici Milentija Popovića, a studenti su najavili okupljanje u 13.00 sati kod tržnog centra Ušće.

Blokada autoputa kod centra Sava počeće, prema najavama iz Ekološkog ustanka, u 14.00 sati, kada će biti blokirani i kružni tokovi na Autokomandi, Slaviji i kod opštine Novi Beograd, kao i Pančevački, Brankov i Pupinov most, sa zemunske strane, i Obrenovački put kod Umke i Bariča, kao i kod Makiškog polja.

Najavljena je u isto vrijeme i “auto blokada” ovih putnih pravaca, prilikom koje će učesnici voziti pet kilometara na sat – do potpunog zaustavljanja, što će osim pomenutih lokacija uključiti i potez od Bubanj Potoka do aerodroma.

Blokade puteva najavljene su i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu, Jagodini, Novom Pazaru i drugim gradovima.

Blokada će biti organizovana i u Šapcu gdje je na protestu prije sedam dana došlo do incidenata kada je na ljude koji su blokirali saobraćaj krenuo bager.

Protesti se organizuju sa zahtevom za oslobađanje svih uhapšenih na prethodnim protestima, povlačenje Zakona o eksproprijaciji i izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

Organizatori su najavili da će tokom blokade puteva biti omogućen prolaz vozilima hitnih službi, prije svega hitnoj pomoći i vatrogascima.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije