Connect with us

Region

UHAPŠENA JE: Bila je najmoćnija žena srpskog MUP-a, zvali su je damom kamenog lica

Published

on

Bivšoj državnoj sekretarki srpskog Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Dijani Hrkalović određen je pritvor od 30 dana, saopšteno je danas iz Višeg suda u Beogradu, nakon što je dan ranije privedena i saslušana u okviru istrage prikrivanja dokaza ubojsitva.

Razlog za pritvor je “postojanje okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi ometala postupak uticajem na svjedoke”, obrazložio je sud. Hrkalović je, prema tvrdnjama izvora na koje se pozivaju beogradski mediji, privedena jer se dovodi u vezu s uklanjanjem dokaza ubistva Vlastimira Miloševića u januaru 2017. godine.

Milošević (34), bivši karate reprezentativac, bio je organizator bezbjednosti u nekoliko popularnih lokala u Beogradu.

Za to su ubistvo bili osumnjičeni, privedeni, a potom oslobođeni Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, Marko Miljković te još jedna osoba iz organizovane kriminalne skupine koju je predvodio Belivuk.

Ko je Dijana Hrkalović?

Dijanu Hrkalović beogradski mediji su nazivali jednom od najmoćnijih žena Srbije, “čeličnom ledi” i “damom kamenog lica”.

Njeno se ime proteklih mjeseci dovodilo u vezu s kriminalcem Darkom Elezom i zloglasnim klanom Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja. U martu ove godine zbog toga je saslušana u policiji, kada je odbila poligrafsko testiranje.

Poligraf je odbila i na saslušanju zbog povezanosti s aferom s prisluškivanjem oredsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Beogradski mediji prenijeli su tada da je prvo pristala da bude testirana, ali da se u posljednjem trenutku predomislila i odbila.

Rođena je 18. jula 1987. godine u Beogradu. Kako piše Blic, prije otprilike pet godina bila je najmoćnija žena srpske policije i imala je uticaja na brojne najvažnije istrage. Istovremeno je ušla i u politiku, prvo kao članica Pokreta snaga Srbije, a zatim u SNS. Rijetko je davala izjave za javnost, uvijek je bila ozbiljna, zbog čega su je i nazivali “damom kamenog lica”. Kako pišu srpski mediji, podređeni su strahovali od nje.

U međuvremenu je diplomirala psihologiju. Govorilo se da se miješa u sve važne istrage, nerijetko i direktno. U MUP-u je bila do 30. maja 2019. godine, kada je razriješena s funkcije.

Povukla se iz javnosti, ali je u centar pažnje došla upravo zbog optužbi za povezanost s Veljom Nevoljom.

Otvorila je profil na Instagramu, gdje objavljuje detalje iz svog života, ali i, kako piše Blic, šalje tajnovite poruke i komunicira s navijačima s južne tribine Partizana bliskima Velji Nevolji.

Posljednja objava prije hapšenja

Njene objave na Instagramu privlačile su puno pažnje. Najviše pažnje privukla je objava nakon njenog 34. rođendana kada je poslala skrivenu poruku: “Ako ćeš pokušati – idi do kraja, a to može značiti i zatvor.”

Posljednju objavu stavila je 2. oktobra.

“Sladoled od pistaćija u ogromnim količinama?! Ma, nikako”, napisala je.

Ispod slike nizali su se komentari, a jedan je posebno privukao njenu pažnju.

“Javio sam tamo onima za ono od onoga. Todo bajo control” (“sve je pod kontrolom”).

Hrkalović je samo napisala “preslatko”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije