Connect with us

COVID-19

VUČIĆ O KOVID PASOŠIMA I NAJAVI EU DA NEĆE PRIZNATI KINESKU VAKCINU: Razumjećemo poruku

Published

on

Aleksandar Vučić u obraćanju iz Bahreina, komentarisao je i posljednje najave koje su stigle iz Evropske unije, a tiču se diskriminacije ruske i kineske vakcine.

Predsjednik Srbije je istakao kako će se on uprkos ovome vakcinisati kineskom vakcinom.

“Vakcinisaću se kineskom vakcinom. Mislio sam da primim kinesku vakcinu za 8-9 dana, sad ću malo da ubrzam, vakcinisaću se na dan kad budu donosili tu odluku”, reako je srpski predsjednik.

“Neka se građani Srbije ne brinu”, kaže objašnjavajući da lično ne vjeruje da bi EU mogla da donese odluku da priznaje samo one vakcine koje su oni odobrili, a da ne priznaju kinesku.

Ipak, ako takva odluka bude donijeta, Vučić je poručio da građani Srbije ne treba da brinu, jer jer kaže Srbija će se osposobiti da ubrzano izdaje PCR testova, koji će se izdavati za dva sata.

“Ne vjerujem da mogu da donesu takvu odluku.To bi bilo bi bezobzirno, a pitao bih kako će da prime onda mađarskog premijera koji se vakcinisao kineskom vakcinom, ja ću se vakcinisati kineskom vakcinom, baš sada kada takva mogućnost postoji. Šta će onda to značiti da ne mogu u Brisel, znači nema dijaloga sa Prištinom”.

U svakom slučaju, kazao je, Srbija će biti onda najotvorenija zemlja, jer ako takva odluka bude donijeta, mi ćemo u našu zemlji pozvati tri miliona Kineza, koji neće moći u države EU jer su vakcinisani kineskom vakcinom.

“Pozvaćemo Ruse, cijelu Latinsku Ameriku i Afriku, cio Zaliv, pa Tursku i sve njih, koje vi nećete da primite, Srbija hoće.Dobrodošli svi u Srbiju”, poručio je Vučić.

U slučaju takve odluke EU, kaže da je loša stvar je što vam neko ograničava kretanje, a dobra stvar je što će to Srbiji donijeti ubrzani ekonomski razvoji Srbija će pokazati da je slobodna zemlja, u kojoj može slobodno da se kreće, da nije opterećena različitostima i da poštuje svako mišljenje.

“Ovdje su ljudi zainteresovani za lov i na tome u Srbiji treba da radimo. Da one objekte od Deliblata do Karađorđeva osposobimo i ponudimo strancima da mogu da dođu.

Lično će, ističe predsjednik Srbije, ubrzali da primi kinesku vakcinu, koju oni ne priznaju, a koja nije nije lošija od drugih, naprotiv.

Jer, vakcinišete se da bi sačuvali živote.

Iskreno, ističe Vučić, nadao se da neće biti kritika zbog kineskih vakcina i misli da bi takva odluka EU, ako bi bila donijeta, bila sakandalozna.

Ovdje je, dodao je, riječ o tržištima i slobodi kretnnja.

“Ne treba mjeriti po boji zastave da li vam se vakcina sviđa. Želim da vjerujem da niko u Evropi ne razmatra ozbiljno tu odluku. Ako je pak donesu, razumećemo njihovu poruku i to šta misle i o nama, i o našem regionu. Naša zemlja će se razvijati brzinom munje”, zaključio je predsjednik Srbije.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije