Povežite se sa nama

Region

VUČIĆ: Velika Britanija stoji iza napada ROSU na Srbe na Kosovu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Velika Britanija stoji iza napada ROSU na Srbe na Kosovu 

Policija Kosova nije ni obavestila komandanta “regiona Sjever” o akciji u Sjevernoj Mitrovici i Zvečanu, rekao je Vučić.

– Prvi put je ROSU došao na sjever Kosova zbog voza sa srpskim manastirima, drugi put kad je uhapšen i pretučen Marko Đurić. Oni misle da su bogovi. Pravdali su to što su ga prebili. U septembru 2018. upali su jer je Hašim Tači želio da se pred izbore vozi na Gazivodima. Poslije toga su upali navodno zbog hapšenja “ubica Olivera Ivanovića”. Nakon toga sa 30 borbenih vozila su se uputili ka Zubinom Potoku. Poslije toga su upali zbog potrage za “drugim osumnjičenim policajcima” – podsjetio je Vučić.

Predsjednik je podsjetio da Kosovo nema pravo da ima vojsku i da gazi Rezoluciju 1244.

– Oni me otvoreno lažu. Lažu sve nas. Misle da smo debili i da mogu da na prodaju tu priču o borbi protiv korupcije i kriminala. Jedino ih je briga da Srbija nema nikakvog prisustva na Kosovu. Oni misle da smo mi debili. Nemojte da nas pravite budalama – rekao je Vučić.

Predsjednik je rekao da Velika Britanija stoji iza napada ROSU.

– Imam odlične odnose sa Velikom Britanijom i uvijek ću da ih želim, ali ne dam da me prave budalom – rekao je Vučić.

– Našli smo im 58 čaura, NATO kalibra 5,56. Iz istog je ubijen Oliver Ivanović. Taj kalibar Srbi sa Kosova nemaju – rekao je Vučić.

On je ponovio da se pogrom neće desiti kao 2004. godine.

– Oni će nastaviti da provociraju, ali neće ići na pogrom Srba. Da nisam ovako postupio, mogli bi to da rade, a neko rukovodstvo Srbije bi se sakrivalo pod sto. Ja da se skrivam pod stolom u kriznim situacijama – ne pada mi na pamet! Sto puta sam ih upozoravao i molio, a ne mogu da podnesem da nam vrijeđaju inteligenciju lažnom pričom o “borbi protiv korupcije i kriminala”. To ne mogu da prodaju mom Vukanu od 4 godine – rekao je Vučić i objasnio da mu je bilo teško da sluša Srbe sa Kosova i da trpi kritiku zbog nečega što nije kriv.

Predsjednik je dodao da “Albanci varaju kao na šibicama”.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije