Connect with us

Region

VUČIĆ ZAKAZAO HITNU SJEDNICU SAVJETA ZA NACIONALNU BEZBJEDNOST: Pozvani i komandanti svih specijalnih jedinica Vojske Srbije

Published

on

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sjutra u 10 časova hitnu sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbednost, na kojoj će glavna tema biti dešavanja na Kosovu.

Prema našim informacijama na stolu će biti analiza poslednjih napada na Srbe u našoj južnoj pokrajini, kao i poslednja odluka o skidanju tablica sa srpskih automobila kojom je vlast Aljbina Kurtija dovela Kosovo na rub novih sukoba.

Takođe, raspravljaće se i o otvorenoj opstrukciji i izbjegavanju Prištine da primijeni Briselski i sporazum iz 2011. godine, odnosno sprovođenje ovih akata samo u dijelu koji odgovara Albancima. Nezvanično, očekuje se i da će se razmatrati povlačenje Beograda i svih dosadašnjih dogovora, jer prištinska strana praktično nije ispunila nijednu odredbu niti obavezu.

Naši izvori prenose da su na sjutrašnju sjednicu pozvani i načelnik generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, kao i šefovi svih specijalnih jedinica naših oružanih snaga.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije