Connect with us

Region

VUČIĆEVA MAŠINERIJA UOČI IZBORA PATRIJARHA: “Da likvidiramo izdajnike, prvo kurvara i kriminalca, vladiku Grigorija”

Published

on

Srđan Krunić, nekadašnji pomoćnik sveštenika Vladimira Vukašinovića, a danas čtec u manastiru Vavedenje, uputio je preko društvene mreže Fejsbuk prijetnje vladiki Grigoriju Duriću, poručujući mu da je “izdajnik i neprijatelj Crkve” i da će zbog toga biti likvidiran.

Napadi na episkopa diseldorfskog i cijele Njemačke ne jenjavaju od njegovog posljednjeg pojavljivanja u javnosti, te su tako, uz natpise Vučićevih tabloida, osmišljeni i spotovi na kojima je Grigorije predstavljen kao čovjek koji je želio da sahrani živog patrijarha Pavla, uz optužbe da dijeli vjerni narod na dobar i loš, ne vjeruje u demokratiju, podržava izvjesne političke opcije i njihov je kandidat za predsjednika države.

Međutim, pomoćnik u manastiru Vavedenje (Beogradsko-karlovačka arhiepiskopija) je otišao korak dalje, navodeći da treba iskoristiti “Vučićeve legalne vlastodržačke interese” kako bi se “raskrvarili neprijatelji Crkve”.

“Treba samo da ga što više iskoristimo da raskrvarimo neprijatelje Crkve i likvidiramo izdajnike u našim redovima – prvo kurvara i kriminalca, nemačkog vladiku Grigorija Durića”, napisao je on, između ostalog, na Fejsbuku.

Reagujući na najnovije pretnje upućene njegovom klijentu, pravni zastupnik vladike Grigorija, Vladimir Gajić, za Nova.rs poručuje da će krivična prijava, koju planira da u toku dana dostavi tužiocu za visokotehnološki kriminal Branku Stamenkoviću, obuhvatiti i Krunićevu poruku.

“Ovo su izjave u kojima on otvoreno prijeti vladiki Grigoriju i nema nikakve sumnje da je neophodno da tužilaštvo protiv Krunića preuzme odgovarajuće mjere”, rekao je on za portal, napominjući da prijetnje, iako su veoma opasne, ne mogu da utiču na stavove vladike.

“Grigorije je jaka ličnost, stoga oni nemaju šanse da ga uplaše ili da poremete njegova uvjerenja i vjeru. Čini se da sa kampanja protiv njega pojačava kako se približava datum izbora novog patrijarha”, istakao je Gajić.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije