Connect with us

Uncategorized

PRELEVIĆ: Centralna figura u privođenju Velje Nevolje je Vučićev brat Andrej

Published

on

Božo Prelević (FOTO: N1)

Poznati beogradski advokat Božo Prelević u razgovoru za portal Nova.rs ističe da je jasno da je centralna figura u slučaju privođenja vođe navijača Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i pripadnika njegove kriminalne grupe, Andrej Vučić, brat predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prelević je najprije, u razgovoru za Nova.rs, istakao da postoje veze između grupe Veljka Belivuka i nekadašnjeg “zemunskog klana”.

“Ja sam prije nekoliko mjeseci rekao da i danas postoji zemunski klan, i da postoje Dušan Spasojević i Mile Luković, samo što se ne zovu tako. Postoje klanovi koji se bavi istim poslovima kojim su se bavili “zemunci”. Rekao sam i da su isti tvorci ovog, ali i onog klana, odnosno iza oba stoje politika i služba bezbjednosti. Takođe, ista zaštita je i jednog i drugog”, kaže Prelević na početku razgovora.

Prelević se osvrnuo i na kriminalne grupe koje su u posljednjih nekoliko decenija bili aktivne u Srbiji.

“Prije ‘zemunskog klana’ imali smo Željka Ražnatovića Arkana, koji je bio vođa navijača i paravojne formacije. Onda imamo ubistvo Arkana, a potom i jačanje ‘surčinskog’ i ‘zemunskog klana’. Zatim dolazimo do policijske akcije ‘Sablja’ i sada imamo jačanje ovog klana, koji faktički učestvuje svugdje. Vidite te likovi na inaguraciji predsjednika, vidite te likove oko predsjednikovog sina, vidite ih kako ulijeću u Beton halu i demoliraju klub, vidite kako nestaju njihovi DNK tragovi”, kaže Prelević i dodaje:

“Po meni, centralna figura cijele priče je brat predsjednika Aleksandra Vučića. Problem nastaje kada se lijevi poznanik, koji sve rešava silom, posvađa sa desnim poznanikom Andreja, a koji sve rešava novcem. I tu imamo imamo problem koji postaje veliki za vlast i vlast kaže – ok, sad moramo ovo da riješimo”, navodi poznati advokat.

On ističe i da se sve to dešava pod budnim okom međunarodnih faktora, što je dodatni signal da problem mora biti riješen.

“Druga stvar koja pospješuje rješenje tog problema jeste to što svi međunarodni faktori vide o čemu se radi i signaliziraju da se to mora rešiti. Znači, mi ovdje imamo sukob između lijevog i desnog ortaka Andreja Vučića, i onda vi ne možete da budete dobri i sa jednim i sa drugim, ako oni drže uperene zolje jedni u druge. E, onda se odlučite za nešto od ta dva”, kaže Prelević.

O sudskih epilozima

On ističe i da smatra da nakon ovog koraka nema nazad.

“Mislim da iza ovoga nema nazad, jer ukoliko bi ovo bila još jedna predstva, onda bi to i budalama bilo jasno. Da li će svi, koji su uhapšeni u akciji, biti osuđeni – zavisi od dokaza. Ali, mislim da ćemo imati neke epiloge”, kaže Prelević.

Podsjetimo, Veljko Belivuk i pripadnici njegove grupe uhapšeni su prošle nedjelje u akciji BIA i MUP. Sumnjiče se za teška krivična djela, među kojima su otmice, ubistva, iznude.

Njima je određen pritvor do 30 dana.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije