Connect with us

Društvo

UP: Akt o sistematizaciji kojim će svi policijski funkcioneri biti neraspoređeni

Published

on

Zoran Lazović

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Zoran Brđanin pripremio je akt o sistematizaciji na osnovu kojeg će svi policijski funkcioneri biti neraspoređeni. Danu je potvrđeno da će aktom o sistematizaciji, ako se s tim slože predstavnici Vlade, doći do spajanja SBPOK-a Zorana Lazovića i Sektora kriminalističke policije, kojim rukovodi Enis Baković, čime će automatski biti ukinuta radna mjesta dvojice pomoćnika.

Pošto kod njih ne postoji volja da sami napuste te funkcije, ovo je jedino i najbrže zakonsko rješenje i način da se Lazović spriječi da eventualnim žalbama odlaže svoju smjenu.

Osim ukidanja radnih mjesta za dvojicu pomoćnika, aktom o sistematizaciji svi funkcioneri Uprave policije će biti neraspoređeni od komandira i pomoćnika do načelnika centara i odjeljenja bezbjednosti.

Kako cijeli sistem u Upravi policije ne bi bio paralisan, svi oni, osim Lazovića i Bakovića, ostaće na svojim radnim mjestima i obavljati redovne aktivnosti nekoliko dana dok ne dobiju rješenja o novom rasporedu.

U novom sektoru koji će se sastojati od SBPOK-a i kriminalističke policije biće imenovan novi pomoćnik.

Planirano je da akt o sistematizaciji bude objavljen do petka, a već u toku naredne nedjelje Brđanin će imenovati svoje najbliže saradnike, a potom i načelnike centara bezbjednosti.

Prvog dana na poslu, prema informacijma Dnevnih novina, Brđanin je pomoćnicima, njima sedmorici, ponudio da sami daju ostavku, međutim svi su to odbili da urade.

Njihov mandat traje pet godina, a bez promjene zakona ili nove sistematizacije oni se na legalan način ne mogu ukloniti sa te funkcije.

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije