Connect with us

COVID-19

VLADA: Formiran Savjet za borbu protiv koronavirusa, članovi pet ministara, na čelu sa ministarkom zdravlja

Published

on

Zgrada Vlade Crne Gore (FOTO: Wkipedia)

Vlada je formirala Savjet za sprovođenje aktivnosti na odstranjivanju i iskorjenjivanju zarazne bolesti izazvane novim koronavirusom COVID-19 na teritoriji Crne Gore, na čijem će čelu biti ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

U rješenju o obrazovanju tog nezavisnog stručnog tijela, objavljenom u Službenom listu Crne Gore, navodi se da će u Savjetu, pored Borovinić Bojović, biti i ministri odbrane, finansija i socijalnog staranja, ekonomskog razvoja, prosvjete, nauke, kulture i sporta i javne uprave – Olivera Injac, Milojko Spajić, Jakov Milatović, Vesna Bratić i Tamara Srzentić.

Član Savjeta biće i novi direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Igor Galić.

Zadatak Savjeta je, kako se navodi, da na osnovu izvještaja IJZ, posebne komisije Ministarstva zdravlja i zdravstvenih ustanova, priprema i dostavlja Ministarstvua, Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji i drugim međunarodnim tijelima izvještaje o ispunjenju obaveza koje je preuzela Crna Gora za suzbijanje epidemije COVID-19.

„U skladu sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, Evropske komisije i ECDC, saglasno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti“, dodaje se u rješenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije