Povežite se sa nama

COVID-19

BEGOVIĆ: Advokati da budu uvršteni u prioritetne grupe za vakcinaciju

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović zatražio je od Ministarstva zdravlja da advokati i advokatski pripravnici budu uvršteni u prioritenu grupu za vakcinaciju.

– Advokatura je samostalna i nezavisna profesija pružanja pravne pomoći građanima, bez koje je rad pravosuđa nezamisliv. U Crnoj Gori živi i radi preko 1.000 advokata i 500 advokatskih pripravnika koji svoje kativnosti obavljaju ne samo u advokatskim kancelarijama, već i pred sudovima, tužlaštvima i organima državne i lokalne uprave. Na taj način su advokati i advokatski pripravnici svakodnevno izloženi epidemiološkom riziku, jednako kao i sve druge pravosudne profesije – poručeno je iz Advokataske komore.

Oni predlažu da „u procesu donošenja odluka i identifikacije prioritetnih grupa za imunizaciju, advokatura bude prepoznata kao profesija koja zaslužuje prioritet“.

– Te da za advokate i advokatske pripravnike obezbijedite mogućnost imunizacije po proceduri predviđenoj za ostale rizične grupe – zaključuju u Advokatskoj komori.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije