Connect with us

COVID-19

BEOGRAD ISPUNIO OBEĆANJE: I Crnogorci u redu za vakcinaciju u Srbiji

Published

on

Provjerili smo na ličnom primjeru: reporter portala Luča prijavio se za vakcinaciju u Srbiji prije dva mjeseca i uredno dobio poziv da se u nedjelju vakciniše u Novom Sadu. Bez peripetija, bez posebne procedure, besplatno…

Nakon dobijenog poziva za vakcinaciju, istina vakcinom AstraZeneca, ostaje nam jedna konstatacija i jedno pitanje: zdravstvo u Srbiji, miljama je daleko ispred onoga u Crnoj Gori. A pitanje? Pitanje je da li su opstrukcijom u procesu vakcinacije i inertnošću u nabavci vakcina, crnogorske zdravstvene vlasti upravo ovo i htjele: da Crnu Goru predstave kao ubogu provinciju u kojoj je nemoguće dobiti urednu zdravstvenu zaštitu i da ulogu zaštitnika, izlaza iz svake, pa i iz ove situacije, povjere svemogućem Beogradu.

Region u Beogradu

Fotografije albanskih stjuardesa u crvenim uniformama, sa crvenim zaštitnim maskama, načinjene na Novom Beogradu ispred punkta za vakcinaciju, hit su na društvenim mrežama.

Pored njih, mogućnost da se vakcinišu tokom vikenda u Brogradu ili Nišu ima više hiljada privrednika i njihovih zaposlenih iz BiH, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije kao i sa Kosova.

Vakcinacija se odvija pod okriljem Privredne komore Srbije, a predsjednik PKS Marko Čadež je najavljujući dolazak tih ljudi i njihovu vakcinaciju rekao – “Mi smo jedan region, naše ekonomije su tijesno povezane i samo zajedno možemo da pobijedimo ovu pošast”.

Čadež je rekao da se za vakcinaciju prijavilo 7.500 privrednika iz regiona zapadnog Balkana i da ćemo kad se ona obavi biti za “7.500 puta jači”.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da se privrednici iz BiH i Albanije vakcinišu u BelExpo centru, iz Crne Gore na Beogradskom sajmu, a oni iz Sjeverne Makedonije u Nišu.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije