Connect with us

COVID-19

BIL GEJTS: Nema povratka u normalu do 2022.

Published

on

Foto: babelio.com

Milijarder je rekao CNN-u da će postojati rizik od vraćanja virusa “ako ne pomognemo drugim zemljama da se riješe ove bolesti i ako stope vakcinisanja u SAD ne budu visoke”.

Suosnivač „Microsofta“ Bil Gejts vjeruje da je povratak u normalu dalji nego što ljudi očekuju, uprkos tome što je vakcina Covid-19 odobrena i što je počela njena distribucija.

Gejts, koji je putem svojih fondacija donirao milione za vakcinisanje, kazao je da bi do ljeta 2021. Sjedinjene Američke Države trebalo da budu “mnogo bliže normalnom nego što smo sada”, no da će potpuni povratak u normalu vjerovatno biti moguć tek nakon 2022.

Gejts smatra da bi velika javna okupljanja trebala i dalje biti zabranjena, a rekao je i da bi “nažalost većina kafića i restorana u zemlji trebala biti zatvorena kako bi se suzbile stope zaraze“.

Kazao je kako bi kafići i restorani u SAD trebali biti zatvoreni idućih četiri do šest mjeseci. Stvarni povratak u normalu, smatra, moguć je tek nakon 12 do 18 mjeseci ako se učini sve što je potrebno za suzbijanje zaraze.

Gejts je takođe izrazio zabrinutost zbog nespremnosti Donalda Trampa da prizna rezultate predsjedničkih izbora, za šta tvrdi da komplikuje distribuciju vakcina.

– Tranzicija vlasti to komplikuje, ali nova administracija je voljna osloniti se na stvarne stručnjake, a ne napadati te stručnjake – rekao je tehnološki mogul.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije