Connect with us

COVID-19

DOK ČEKAMO VAKCINU: Građani Crne Gore se vakcinišu u Srbiji, prva doza košta 70 eura

Published

on

Pojedini građani Crne Gore već su se vakcinisali protiv koronavirusa u Srbiji, gdje su prve doze vakcine stigle krajem prošle godine, a masovna imunizacija stanovnika počela je sredinom januara, pišu podgoričke Vijesti.

Komercijalna cijena prve od dvije doze kineske vakcine “Sinofarm” crnogorske državljane koštala je u Srbiji oko 70 eura.

Da se crnogorski gradjani vakcinišu u Srbiji pisala je ranije i Pobjeda.

I dok je u Srbiji do juče vakcinisano oko 300.000 stanovnika, nadležni u crnogorskom zdravstvenom sistemu ne znaju ni tačan datum dolaska prvih doza, ali tvrde da će imunizacija početi krajem januara ili početkom februara.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je juče ponovila da bi vakcinacija u Crnoj Gori mogla da počne početkom februara. Ona je rekla da su potpisali ugovor sa Sinofarmom o 150.000 vakcina, da će dobiti 50.000 doza ruske vakcine, kao i da je potpisan ugovor o nabavci vakcine Fajzer/BioNTek.

Crnogorska Vlada je u medjuvremenu odbila je donaciju od 10.000 vakcina kineskog proizvodjača Sinofarm vlasnika Adriatic propertisa i Universal Capital Banke Petrosa Statisa, a opozicija je odluku Vlade nazvala politički motivisanom.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije