Connect with us

COVID-19

ERAKOVIĆ: U Crnoj Gori i Nikšiću gore od Bergama

Published

on

Najcrnji dan u zemlji od početka pandemije, sa 18 preminulih, samo u Nikšiću danas četvoro, tragična je opomena da su potrebne drastične promjene u načinu na koji se Crna Gora bori protiv Covid 19, saopštio je potpredsjednik DPS-a Jevto Eraković.

“Naša zemlja preživljava katastrofu i druga je u svijetu po broju oboljevanja. To se ne dešava slučajno, već zato što su zdravstvene vlasti izgubile kontrolu nad bolešću. Za to je potrebno da odgovara Vlada i parlamentarna većina koja je birala! Naši susjedi Italijani bili su, nažalost, simbol tragedije u borbi protiv Covid 19. Sjetimo se slika iz Bergama”, poručuje Eraković.

Najgori dan po smrtnosti u Italiji bio je, dodaje, kada je preminulo 933 ljudi. Poređenja radi – današnji broj umrlih u Crnoj Gori odgovarao bi, po broju stanovnika, stravičnoj brojci od 1673 preminulih u Italiji. To se, na sreću Italije, nikada nije dogodilo.

“Crna Gora danas, dakle, proživljava mnogo veću katastrofu nego što je bila u Bergamu i Italiji. Ljudi nijesu i ne smiju biti crna statistika – to su očevi i majke, nečija djeca, braća i sestre. Vlada bi, da ima ljudskosti, proglasila dan žalosti”, poručuje Eraković.

Ali, vlast, kako dodaje, nažalost i dalje žmuri na katastrofu. Eraković poručuje da su granice otvorene, a premijer i ministri putuju i raznose virus, uprkos zabrani kretanja koju su sami uveli.

“Obični građani za zadušnice iz Podgorice nijesu mogli do Nikšića i obrnuto, ali zato raste broj registarskih oznaka automobila iz Srbije. Moramo ožaliti svoje mrtve i još važnije moramo se boriti za život. Zato su ostavke najmanje što u borbi za spasavanje života mogu da urade svi oni unutar sistema čija je dužnost bila da nemamo ovoliko oboljelih i umrlih”, zaključuje Eraković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije