Povežite se sa nama

COVID-19

HARASANI NAJAVIO: Pojačana kontrola lokala u susret praznicima

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U susret praznicima I turističkoj sezoni ispekcije će raditi pojačano na terenu, a posebno će se kontrolisati ugostiteljski objekti, zbog organizovanja zabava i kršenja većeg broja važećih mjera, kazao je v.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani na sastanku sa ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović.

Hasani I Borovinić Bojović sastali su se kako bi razgovarali o problemima sa kojima se inspekcije susreću na terenu.

“Značaj rada inspekcijskih službi u suzbijanju epidemije je prepoznat i Ministarstvo zdravlja će davati punu podršku u daljem radu”, navodi se u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.

Ministarka Borovinić Bojović je navela da je od velike važnosti efikasno sprovođenje nadzora tokom predstojećih praznika i ljetnje turističke sezone, jer je važno preduzeti sve kako bi se suzbilo širenje epidemije i stvorili uslovi za turističku sezonu.

“Stoga je neophodno sinergijsko djelovanje Uprave sa svim drugim nadležnim institucijama, prevoshodno sa Upravom policije i Vojskom Crne Gore”, kazala je ona.

Ilir Harasani je istakao da je napravljen plan pojačanog nadzora u susret praznicima i turističkoj sezoni, te da će inspekcije raditi pojačano na terenu.

“Njihove aktivnosti će biti svakodnevno koordinirane na nivou Operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu. Naročita pažnja bitće posvećena kontroli ugostiteljskih objekata, jer se u posljednje vrijeme inspekcije susreću sa većim brojem nepravilnosti, naročito kada je u pitanju organizacija zabava u lokalima i kršenja većeg broja važećih mjera, zbog čega su prošlog vikenda kažnjeni i ispražnjeni neki ugostiteljski objekti”, kazao je Harasani.

Na sastanku je zaključeno da se samo kontinuiranim i posvećenim radom svih institucija, a naročito sinergijskim djelovanjem državnih i lokalnih inspekcija, može suzbiti porast broja novooboljelih.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije