Connect with us

COVID-19

HRAPOVIĆ: Borovinić-Bojović obmanjuje, od Poljske su tražene informacije, koje nijesu stigle do kraja mandata stare Vlade

Published

on

Hrapović (FOTO: Pobjeda)

Bivši ministar zdravlja Kenan Hrapović reagovao je na tvrdnje ministarke Jelene Borovinić-Bojović iznijete na današnjoj pres konferenciji, navodeći da nije istina da nijesu odgovorili na zahtjev Poljske o tome da li je Crna Gora zainteresovana da preuzme dio vakcina. Hrapović je kazao da su sve radili transparentno i brinuli o svakom centru građana.

“Evo dokaza o (ne)istinama koje, po ko zna koji put, iznosi dr Jelena Borovinić Bojović. Mi, na njihovu žalost, smo sve radili transparentno i brinuli o svakom centu naših građana. Nismo radili ništa u tajnosti i bez jasnih podataka o cijeni i uslovima pod kojim bismo trošili novac građana. Da bi nastavili komunikaciju sa Poljskom, očekivali smo da nam dostave informacije kao što smo i tražili po kojoj cijeni bi Crna Gora mogla da kupi vakcine, kao i koje količine vakcina bi mogli kupiti od Poljske, što se nije desilo do kraja mandata prethodne Vlade”, objasnio je Hrapović.

Borovinić Bojović je kazala da je Poljska prije dva – tri mjeseca uputila bivšem ministru zdravlja zahtjev da se Crna Gora izjasni da li je zainteresovana da preuzme dio vakcina od Poljske koji njima predstavlja višak.

“Nikad im nije odgovoreno na taj njihov zahtjev. Odgovoreno im je u decembru mjesecu, ispred Vlade, MVP i Ministrstva zdravlja. Uspostavljeni su veoma dobri bilateralni odnosi sa Poljskom i obezbijeđen je dolazak tog viška vakcina u Crnu Goru u vrijeme kada one dođu i u Poljsku”, kazala je Borovinić Bojović

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije