Connect with us

COVID-19

IJZ: Kod 45 korisnika doma za stare “Duga” potvrđen COVID-19

Published

on

Foto: facebook

Infekcija koronavirusom potvrđena je kod 45 korisnika i osam zaposlenih Doma za stare “Duga”, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore.

Kako su kazali iz Instituta, testiranje je uslijedilo nakon što su dobili informaciji o hospitalizaciji jednog korisnika ove privatne ustanove, kod koga je u Kliničkom centru Crne Gore utvrđena infekcija koronavirusom.

“Nakon toga, Institut za javno zdravlje je obavio testiranje 51 korisnika i 19 zaposlenih. Infekcija novim koronavirusom je laboratorijski potvrđena kod 45 korisnika. Od 19 zaposlenih, pozitivan PCR nalaz ima osam osoba. Kako je saopšteno iz Doma za stare “Duga”, svi korisnici koji su pozitivni na koronavirus su u izolaciji i trenutno su dobrog opšteg stanja i bez simptoma. Zaposlenima koji su pozitivni na novi koronavirus je određena mjera samoizolacije. Upravnica Doma za stare “Duga” je obavijestila Institut da niko od zaposlenih nije imao simptome koronavirusa”, kazali su iz IJZ.

Kako navode, IJZ je naložio da se danas obavi dezinfekcija prostorija doma, kao i da nadležna lica pojačaju stepen sprovođenja svih neophodnih mjera za kontrolu, sprečavanje i suzbijanje infekcije.

“Institut za javno zdravlje Crne Gore prati epidemiološku situaciju u Domu za stare “Duga”. U sklopu redovnih aktivnosti, sljedeće nedjelje će se ponovo obaviti testiranje korisnika i zaposlenih koji su trenutno negativni na koronavirus”, zaključuju iz IJZ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije