Connect with us

COVID-19

IMUNIZACIJA U SRBIJI: Ogromne gužve, od sjutra samo po zakazanom terminu

Published

on

U Srbiji, pogotovo u Beogradu, ogromne su gužve da se primi vakcina protiv koronavirusa.

Kako obavještava N1, red u kojima stoje oni koji nemaju zakazano je jako dugačak.

U njemu su novinari sreli mladića koji čeka od 9:30 i nalazi se otprilike na sredini reda. Kako je čuo – i dalje primaju ljude koji nemaju zakazano, ali oni moraju da čekaju nekoliko sati da bi došli na red. Mnogo ljudi stoji u redu i komentariše nezadovoljno, ali ne odustaju od vakcinacije. Velika većina nezakazanih su oni koji su se inicijalno prijavili za druge vakcine, a ne za kinesku, pa su se kad su shvatili da se ne zna da li će i kada one stići – predomislili. Ljudima u redu je najasno kako sve funkcioniše, iako ispred povremeno izlazi medicinska sestra koja daje informacije, navodi N1.

(FOTO: Blic)

Od sjutra, 26. januara, nema vakcinacije bez zakazanog termina, saznaje B92.net.

Na svim punktovima za vakcinaciju moći će da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije.

Termin za vakcinciju građani će dobiti nakon prijave na portalu e-uprave ili pozivom kontakt-centra. Nema nikakve potrebe niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin, jer će svi građani dobiti vakcinu u skladu sa planom prioritizacije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije