Connect with us

COVID-19

KOTOR: U psihijatrijskoj bolnici koronom inficirano 28 pacijenata

Published

on

Psihijatrijska bolnica u Kotoru

Trenutno je u Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Kotoru infekcija koronavirusom potvrđena kod 28 pacijenata, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

“Inficirane osobe su dobrog opšteg zdravstvenog stanja i izolovane su od drugih pacijenata. Redovno se obavljaju pregledi od strane infektologa, a po potrebi i u dogovoru sa Opštom bolnicom Kotor, radi se i laboratorijska dijagnostika i RTG dijagnostika.

Ekipa Instituta za javno zdravlje je posjetila bolnicu 25. februara, kada je sugerisano da  se sve mjere za kontrolu, sprečavanje i suzbijanje infekcije podignu na još viši nivo”, naveli su u saopštenju.

Takođe, kako su dodali, tom prilikom su službe Instituta za javno zdravlje izvršile dezinfekciju 3 paviljona, nakon čega su zaposleni nastavili sa svakodnevnim dezinfikovanjem prostorija bolnice.

“Institut za javno zdravlje intenzivno prati epidemiološku situaciju u pomenutoj ustanovi, pružajući neophodnu podršku i pomoć iz domena našeg rada i zakonskih nadležnosti”, zaključeno je u saopštenju.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije