Connect with us

COVID-19

MINISTARKA: Kršenje mjera kritikuju oni koji su ih sami kršili

Published

on

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović poručila je da se zalaže za poštovanje epidemiološikih mjera u Crnoj Gori, bez obzira sa koje adrese dolazile ili o kome se radi u određenoj situaciji. Sa druge strane, optužila je one koji su kritikovali kršenje mjera u Beranama, tokom ustoličenja episkopa Metodija u Manastiru Đurđevi Stupovi, da su prije 20-ak dana postupili na isti način. Napominje, ipak, da poštovanje mjera ne bi trebalo politizovati

U Jutarnjem programu TVCG ona je istakla je delta soj korona virusa doveo do dodatnog povećanja broja novoinficiranih u Crnoj Gori zbog čega je, kako kaže, neophodno poštovati sve epidemiološke mjere.

“Zalažem se za poštovanje epidemiološke mjere, bez obzira sa koje adrese one dolazile i bez obzira o kome se radi. Ne tražimo poštovanje mjera jer je to nečiji hir. Situacija je takva da zahtijeva poštovanje mjera. Adrese sa kojih su dolazile optužbe svih onih za prekjuče, zapravo one od onih koji su takođe to isto radili prije 15 ili 20 dana”, poručila je Borovinić-Bojović.

Ipak, kako je kazala, poštovanje mjera ne bi trebalo politizovati.

“Prije 20 dana sa tih istih adresa nije pominjano nepoštovanje mjera jer to nije odgovaralo. Ja se zalažam za zadravlje građana i obraćam se svim i kažem da je poštovanje mjera uz vakcinaciju jedini način da prevaziđemo situaciju u kojoj se nalazimo”, rekla je ministarka.

Cilj je, pojašnjava, da se postigne određeni stepen kolektivnog imuniteta i da idemo u pravcu ukidanja svih mjera.

“Da bi se to desilo moramo se svi odgovorno ponašati”, rekla je Borovinić-Bojović.

Ministarka je istakla “da ne treba da se desi nekome da neko njegov ili on sam završi na respiratoru da bi shvatio koliko je virus opasan”.

“Da li je pravo pacijenta koji je u bolnici, ili pravo onoga koji će da se razboli ili onog koji umire, važnije od moje želje ili volje da večeras odem u diskoteku”, pitala je Borovinić-Bojović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije