Connect with us

COVID-19

NA NOVE MJERE REAGOVAO DPS: Građani dovedeni u još veću epidemiološku opasnost

Published

on

(FOTO: FB)

Ministarstvo zdravlja je, popuštanjem zdravstvenih mjera i dozvolom da se u Crnu Goru može ući bez PCR testa, povećalo epidemiološki rizik i građane dovelo u još veću opasnost od širenja zaraze, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Iz te partije su kazali da Ministarstvo, u vrijeme kada evropske zemlje, u cilju zaštite stanovništva, imaju veoma restriktivne mjere za putinike, i ne dozvoljavaju ulazak na njihovu teritoriju bez PCR testa uz obavezan karantin, donosi odluku da se u Crnu Goru ulazi bez bilo kakvih zdravstvenih kontrola i restrikcija.

„Imajući u vidu ovaj neodgovoran potez nadležnih, realno je očekivati da će budući ulazak u Crnu Goru, bez postojećih zahtjeva i uslova, dovesti do povećanog širenja zaraze koronavirusa i izazvati opasne posljedice po zdravlje stanovništva“, ocijenili su iz DPS-a.

Iz te partije su kazali da su zabrinuti za zdravstvene radnike koji su na ivici izdržljivosti, jer već skoro godinu stoje na prvoj liniji fronta borbe protiv virusa.

„Odsustvo kontrole na granicama, i potencijalni porast oboljelih, svakako će dodatno opteretiti naš zdravstveni sistem, i zaposlene u zdravstvu“, poručili su iz DPS-a.

Oni su pozvali građane na maksimalnu opreznost, jer je sada, kako su rekli, nivo zaštite i prevencije dodatno snižen.

„Zato još jednom apelujemo na svijest građana kako bi se i pored manjka institucionalne zaštite, uspjeli sačuvati zdravlje i životi svih nas“, zaključuje se u reagovanju DPS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije