Connect with us

COVID-19

OGLASILA SE NOVA MINISTARKA ZDRAVLJA: Poštujte mjere, brzo će nova Strategija

Published

on

Foto: RTCG

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović u svom prvom javnom nastupu nakon naimenovanja na novu funkciju pozvala je građane da poštuju mjere i najavila da će uskoro formalno definisati strategiju borbe protiv pandemije.

Ona je pozvala gradjane da zbog ozbiljnosti aktuelne epidemiološke situacije, zajednički ispoštuju obavezan protokol nošenja maski, držanja distance i izbjegavanja bilo kakvih okupljanja, u cilju očuvanja sopstvenog, kao i zdravlja svih građana.

“ Ministarstvo zdravlja će u najskorije vrijeme i formalno definisati strategiju borbe protiv pandemije COVID19, koja će biti zakonski utemeljena, zasnovana isključivo na stručnim, a ne političkim i selektivnim mjerilima, uvažavajući pritom Ustavom zagarantovana prava građana” poručila je Borovinić-Bojović na Tviter nalogu.

Bojović Borovinić je široj javnosti poznata kao načelnica Pulmološke klinike u Kliničkom centru a posebno nakon što je liječila pokojnog mitropolita Amfilohija.

Ona je prisustvovala sahrani Amfilohija a na fotografijama se vidi da nije nosila zaštitnu masku na propisan način.

“Nikada i ni u jednom trenutki nisam dovela u rizik niti pacijente, niti svoje kolege iz prostog razloga što od 16. marta bukvalno 24 sata dnevno radim sa kovid pacijentima zbog čega sam u više navrata redovno testirana na prisustvo antitela, imunizovana sam na virus, te zbog velikog broja antitela IgG niti mogu da ugrozim druge, niti mogu da ugrozim sebe”, rekla je ona tada odgovarajući na kritike.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije