Povežite se sa nama

COVID-19

PREMALO: U Crnoj Gori do sada vakcinisano 13.410 osoba

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je do sada protiv koronavirusa vakcinisano 13.410 osoba, odnosno 2,2 odsto stanovništva, objavljeno je na sajtu covidodgovor.me.

Navodi se da je drugu dozu vakcine primilo 1.329 osoba.

Za vakcinaciju se do sada prijavilo 68.559 osoba.

Prema posljednjim podacima Instituta za javno zdravlje, trenutno je aktivno 7.520 slučajeva koronavirusa.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.230.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 88.991.

Poziv građanima da se prijave za vakcinaciju protiv novog koronavirusa od utorka se pojavljuje na četiri televizije sa nacionalnom frekvencijom.

Do 15. juna biće vakcinisano 35 odsto stanovništva

U Crnoj Gori će do 15. juna biti vakcinisano 35 odsto stanovništva, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić i dodao da će biti dovoljno vakcina za sve građane.

On je to kazao u odgovoru na pitanje predsjednika poslaničkog kluba Socijaldemokrata, Ivana Brajovića, na koji način Vlada planira da se suoče sa katastrofalnom epidemiološkom situacijom u državi.

Brajović je kazao da Vlada ništa ne radi da popravi stanje, i da je ono mnogo gore nego kad je Krivokapić izabran za premijera.

“Obećali ste nam lijek za sve probleme. Nalazimo se u nikad težoj situaciji. Za 100 Vlade broj novozaraženih od kovida 19 je veći nego za devet mjeseci prethodne godine, kao i broj preminulih. Sada smo druga zemlja u svijetu po broju oboljelih, a sedma po broju preminulih”, naveo je Brajović.

Krivokapić je rekao da krajem oktobra, kada je bio pik epidemije, niko nije mogao da “prikviri” računima Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT).

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije