Connect with us

COVID-19

RUSIJA: Putin će se danas vakcinisati, ali ne pred kamerama

Published

on

Putin

Ruski predsjednik Vladimir Putin vakcinisaće se kasnije danas jednom od tri ruske vakcine, ali ne pred kamerama, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Predsjednik još nije vakcinisan, ali očekujemo (da će to biti) do kraja dana, večeras. Nećemo to prikazati, moraćemo da vjerujemo na riječ“, rekao je novinarima Peskov i dodao da Putin „ne voli vakcinisanje“ pred kamerama.

Peskov je takođe odbio da precizira da li će Putin biti vakcinisan Sputnjikom V ili nekom od druge dvije vakcine koje je zemlja razvila.

„Biće vakcinisan jednom od te tri vakcine, nećemo reći tačno kojom“, rekao je portparol i pohvalio „efikasnost i pouzdanost“ ruskih vakcina.

Putin (68) je najavio da će se danas vakcinisati, što se odavno očekuje, pošto je već najavljivao u decembru kada je počela vakcinacija u Rusiji.

Brojni lideri su se vakcinisali protiv koronavirusa, uključujući predsjednika SAD Džoa Bajdena, papu Franja i kraljicu Elizabetu Drugu. Neki su to učinili pred kamerama kako bi poslali poruku građanima da to isto učine.

U Rusiji je do sada vakcinisano samo četiri miliona građana, dok je dva miliona primilo jednu dozu što je samo četiri odsto ukupnog stanovništva.

Prema anketi od početka marta koju je sproveo centar Levada, gotovo dvije trećine Rusa smatra da je korona virus „biološko oružje“, a 62 odsto anketiranih nije raspoloženo da se vakciniše.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije