Connect with us

COVID-19

VAŽEĆE MJERE ZA PRAZNIKE: Zabrana međugradskog saobraćaja tokom vikenda, ukinut policijski čas

Published

on

FOTO: coronainfo.cg.me

Kako je prethodnih dana bilo nedoumica oko mjera koje su donijete u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, nastalih nakon različitih interpretacija i mijenjanja nekih od njih još jednom objavljujemo koje su mjere na snazi za vrijeme praznika. Najviše zabuna je bilo oko zabrane međugradskog saobraćaja. Međugradski prevoz zabranjen je vikendom – od petka u 22 časa do ponedjeljka u pet časova, a građani tokom praznika mogu napištati svoje domove i nakon 22 časa.

To znači da je izlazak iz objekta stanovanja i nakon 22 časa dozvoljen tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

Naredbom Ministarstva zdravlja ranije je predviđeno je da se ukida policijski čas, koji počinje od 22 sata do 5 sati narednog dana, od 22 sata 31. decembra do 5 sati 2. januara 2021, i od 22 sata 5. januara do 5 sati 7. januara.

Međutim, međugradski saobraćaj zabranjen je u dane vikenda, odnosno od petka 1. januara u 22 časa do ponedjeljka, 4. januara u pet časova.

Iz Uprave policije juče se najavili da će pojačati saobraćajne kontrole u dane vikenda.

Spisak svih mjera možete pročutati OVDJE.

Iz Ministarsrva zdravlja danas su zamolili građane da predstojeće praznike proslave u krugu uže porodice, izbjegavaju masovna okupljanja i aktivnosti koje mogu ugroziti zdravlje.

“Vjerujemo da nam 2021. donosi dugo očekivanu normalizaciju života, ali još uvijek moramo biti disciplinovani i posvećeni poštovanju mjera – držimo distancu, pravilno nosimo masku i vodimo računa o higijeni ruku. Budimo opet jedan veliki i jaki tim koji će iz borbe sa koronavirusom izaći kao pobjednik. Želimo vam srećne predstojeće praznike i dobro zdravlje! #DistancaRukeMaska”, poručuju iz Ministarstva zdravlja.

Detaljnije na sajtu:

https://mzd.gov.me/vijesti/237460/VAzEcE-MJERE-I-PORUKA-GRAdANKAMA-I-GRAdANIMA-ZA-PREDSTOJEcE-PRAZNIKE.html

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije