Connect with us

COVID-19

VUČIĆ: Srbija će prije kraja godine imati možda i tri vakcine

Published

on

Srbija naručila 340.000 doza vakcine kompanije Fajzer: Vučić - Foto: Instagram

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će prve količine, “bar dvije” a možda i tri vakcine protiv koronavirusa, stići u zemlju “prije kraja godine”, piše Danas.

Vučić je danas u Indiji, gde je prisustvovao polaganju kamena temeljca za pogon japanske kompanije Tojo tajers, rekao da će početak vakcinacije zavisiti od zdravstvenih vlasti,  ali da “vjeruje da će početi u decembru, a najkasnije u januaru“.

„Prve količine bar dvije vakcine, a nadam se i tri, imaćemo prijee kraja godine, što će pokazati da je Srbija među zemljama koje su uspjele da obezbijede vakcine sa različitih destinacija zahvaljujući svom ugledu u svijetu“, kazao je Vučić.

Precizirao je da je Srbija naručila 340.000 doza vakcine kompanije Fajzer, da je u toku ispitivanje ruske vakcine, dok se čeka i registracije kineske vakcine.

„Mislim da smo uz još jednu ili dvije zemlje u Evropi, jedini koji će dobiti neke količine vakcine do kraja godine. Veliki dio tih vakcina ćemo dobiti u januaru. Razgovaramo i sa Modernom o njihovoj vakcini ali oni mogu tek krajem sledeće godine da je isporuče. Gledamo da ponudimo sve vrste vakcina, pa nek ljudi biraju, a ja mislim da je svaka vakcina dobra“, rekao je predsjednik Srbije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije