Connect with us

Dijaspora

BOŠNJACI IZ NJUJORKA: Povodom skrnavljenja nikšićke džamije pitaju- treba li sad mi da branimo svetinje?

Published

on

Esad Rastoder, predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore Njujork, SAD

Predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore iz Njujorka Esad Rastoder reagovao je na atak na džamiju Hadži Ismaila, koja je pod zaštitom države kao spomenik kulture.

“Da li su ovo nečije svetinje, pitamo fašističku falangu u Podgorici koja donese tako željene promjene i slobodu 30. avgusta?” kažu Bošnjaci iz SAD.

Podsjećaju da je prije nekoliko godina turska Tika je dala sredstva za renoviranje Sahat kule u Podgorici i kako kažu “nažalost bila izigrana”.

“Umjesto da vrate Sahat kulu u prvobitno stanje, na krovu kule SPC je instalirala svoj znak i tim činom poslala jasnu poruku ko je gazda u Crnoj Gori. Nažalost,  tu se nije stalo sa atakovanjem na islamske svetinje, pa se nastavilo i u Pljevljima i Beranama i sad u Nikšiću”, kaže Rastoder.

On tvrdi da se nastavlja smišljeni dugogodišnji plan sistematskog iseljavanja Bošnjaka – muslimana.

“Šta reći poslije ovih poruka i ataka na džamiju Hadži Ismaila, osim pitati novu vladu jesu li i ovo nečije svetinje i da li mi treba da branimo naše svetinje?”

Rastoder u ime Bošnjačkog saveza Njujork pita kada će URA “progledati  i prestati da služe velikosrpskim interesima u Crnoj Gori  i dokle će obmanjivati javnost sa svojim praznim frazama o gradjanskom drustvu.”

On poziva sve patriote Crne Gore da nikad više ne glasaju izdajničku URA i njihovog trenutnog vođu ni na jednim izborima i ni u jednoj opštini gdje će biti održani izbori.

“Mi, Bosnjaci u Americi a porijeklom iz Crne Gore, tražimo da se počinioci pronađu i kazne, a javnost obavijesti o njihovom identitetu i nalogodavcima”, zaključuje se u saopštenju Bošnjackog saveza Crne Gore , Njujork, SAD.

 

 

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije