Connect with us

Društvo

CAREVIĆ: Nije dobro da se politika bavi životima građana, izgubićemo sezonu ako se nastavi ovako

Published

on

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević poručio je da broj oboljelih od koronavirusa u toj opštini treba svesti na normalnu mjeru, jer će u suprotnom ljetnja sezona biti izgubljena.

On naglašava da je veoma važno spasiti turističku sezonu.

“Za dva, tri mjeseca počinje turistička sezona. Ako ne vratimo broj oboljelih na normalnu mjeru, izgubićemo sezonu. Paralelno s tim, mi kao grad se trudimo, radimo investiramo u pripremu grada i saobraćajnica. Rješavamo mnoge nagomilane probleme i paralelno sa svim poteškoćama mi ipak se borimo i imamo načina da pripremimo grad za turističku sezonu, jer znate da bi bila katastrofalna situacija kad je ne bi imali”, ukazao je Carević i pozvao građane i institucije na odgovornost.

Kako navodi, žali zbog zakašnjele reakcije i loše komunikacije budvanskog Doma zdravlja s Ministarstvom zdravlja, policijom i sanitarnom inspekcijom.

“Sada, usljed zakašnjele intervencije i alarmiranja, ostaje žal zašto je to tako. Mislim da nije dobro da se politika bavi životima građana i nadam se da ćemo iz ovoga izvući pouke. Treba, bez obzira na sve navedene činjenice, pokušati preduzeti mjere koje će biti efikasne u cilju suzbijanja pandemije”, istakao je Carević.

Prema njegovim riječima, zaključavanje je nužno i nije neuobičajeno, jer je dalo rezultate u drugim opštinama.

“Ono što je u našoj nadležnosti smo uradili. Predali smo zahtjev Vladi Crne Gore i resornom ministarstvu da preduzmu, po pitanju naših predloga, određene mjere i da donesu odluke. Da li će ih donijeti ili neće vidjećemo. Vjerovatno znaju šta im je raditi. Opština, ja lično, i sve strukture opštinskih službi su na raspolaganju. Čekamo da stručnjaci zdravstvenih službi donesu odluke i daju instrukcije šta da radimo. Mi smo posvećani tome i nemamo važnijih stvari od borbe sa COVID-om”, rekao je Carević.

Baviti se preventivom, a ne posljedicama za Carevića je ključ uspjeha. Podsjetio je da Budva nema bolnicu, da broj zdravstenih radnika nije na adekvatnom nivou i da kapaciteti za borbu protiv koronavirusa nijesu dovoljni.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije